Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: vajon ki nevet a végén?

10perc.hu
2021. 07. 02.
Foci Eb: vajon ki nevet a végén?

Ma és holnap a negyeddöntőkkel folytatódik a labdarúgó Európa-bajnokság, és a címvédő portugálok, valamint a világbajnok franciák kiesését követően újra kell gondolni az esélyeket.

Ma két találkozóval megkezdődnek a negyeddöntők a labdarúgó Európa-bajnokságon. A torna előtt a legtöbben a franciák győzelmét várták, viszont a 2018-as világbajnok a címvédő Portugáliához hasonlóan búcsúzott. Ráadásul a szintén favoritok közt emlegetett németek sincsenek már a legjobb nyolc csapat között, így újra kell gondolni, az állva maradt csapatokból vajon kinek van a legnagyobb esély a végső sikerre.

Egy biztos, a negyeddöntők legnagyobb rangadóját ma este vívják, hiszen a kontinensviadalon egyaránt száz százalékos Belgium és Olaszország – na, jó, ők hosszabbításban verték Ausztriát – egymással csap össze Münchenben.

Hogy mennyire két remek formát futó két válogatottról van szó, legyen elég annyi, hogy az olaszok 32 meccs óta veretlenek, az utolsó 12 mérkőzésüket megnyerték úgy, hogy csak egy gólt kaptak, szemben az általuk lőtt 33 találttal. A belgák pedig amellett, hogy vezetik a világranglistát, a 2018-as vb-elődöntőben fordult elő velük utoljára, hogy nem tudtak betalálni az aktuális ellenfelük kapujába.



A spanyoloknak látszólag könnyű dolga lesz a svájciak ellen – bár erről megkérdezhetik Mbappét vagy éppen Benzemát vagy Pogbát –, ráadásul a gólzsákot is alaposan kinyitották, ugyanis az utolsó két találkozójukon egyarányt 5-5 gólt vágtak a szlovákoknak és a horvátoknak. A svájciak az esélytelenek nyugalmával a világbajnok után – ki tudná feledni, hogy 1-3-ról felállva – akár Luis Enrique csapatát is meglephetik.

Az alsó ágon Anglia esélyei nagyon megnőttek, hiszen a nyolcaddöntőbe is hatalmas szerencsével bekerülő, majd a svédeket egy igencsak feledhető meccsen legyűrő ukránok újabb meglepő sikere több lenne a hatalmas meglepetésnél. Igaz, Harry Kane és „bandája” most fogja először elhagyni Londont az Eb alatt.

A Cristian Eriksennel történt majdnem tragédia miatt a csapattársukért is küzdő dánok – akik a spanyolokhoz hasonlóan nagyon rátaláltak a góllövőcipőjükre az utóbbi két meccsen szerzett 4-4 gólt bizonyítandóan – őszinte támadójátéka akár a hollandokat kiütő csehek ellen is elég lehet Bakuban.


 

Európa-bajnokság, negyeddöntők

Ma

Svájc-Spanyolország, Szentpétervár 18.00

Belgium-Olaszország, München 21.00

Szombat

Csehország-Dánia, Baku 18.00

Ukrajna-Anglia, Róma 21.00


Főkép forrása:
MTI/MTVA

További cikkek