Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: mégsem mindig nyernek a németek…

10perc.hu
2021. 06. 29.
Foci Eb: mégsem mindig nyernek a németek…

Anglia az 1966-os vb-döntő után most tudta ismét legyőzni tétmérkőzésen a németeket, amivel bejutottak a legjobb nyolc közé, míg Joachim Löw és a német válogatott „románca” így ért véget.

Egy bizonyos Gary Lineker egyszer azt találta mondani, hogy a labdarúgást mindig 22 ember játssza, és a végén mindig nyernek a németek. Persze a valahavolt egyik legjobb angol csatárnak volt némi alapja ezt kijelenteni, ugyanis Anglia az 1966-os vb-döntő óta nem tudta legyőzni tétmeccsen Németországot.

Egészen mostanáig. Ugyanis a londoni Wembley-ben lejátszott találkozón az angol válogatott 2-0-ra legyőzte a német csapatot a labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. Pedig mindkét félidőt a németek kezdték jobban, nem engedték kibontakozni a hazai együttest, ugyanakkor Pickford bravúrjai akadályozták meg a Löw-csapatot, hogy ne szerezzen vezetést.

A folytatásban változott a meccs képe, az angolok nagyobb sebességre kapcsoltak, s különösen beadások után voltak veszélyesek, és a második félidőben két, szinte megrajzolt angol támadás végén a balról beadott labdát előbb Raheem Sterling, majd Harry Kane juttatta Neuer kapujába, és ezekkel a gólokkal 55 év után tudta Anglia legyőzni Németországot.

Az eddig gólt sem kapó angolok a Svédország-Ukrajna találkozó győztesével csapnak majd össze az elődöntőért, Németország pedig búcsúzott, és ez volt az utolsó meccse Joachim Löw szövetségi kapitánynak. A németek búcsúja azt is jelenti, hogy a magyar válogatottat felvonultató halálcsoport valamennyi tagja kiesett a kontinenstornáról.


Előbb Raheem Sterling, majd Harry Kane juttatta Neuer kapujába, és ezekkel a gólokkal 55 év után tudta Anglia legyőzni Németországot     Fotó: AFP


Európa-bajnokság, nyolcaddöntő

Anglia-Németország 2-0 (0-0)

London, Wembley Stadion, 41 937 néző, v.: Danny Makkelie (holland)

Anglia: Pickford - Walker, Maguire, Stones - Trippier, Rice (Henderson 88.), Phillips, Saka (Grealish 69.), Shaw - Kane, Sterling.

Németország: Neuer - Hummels, Rudiger, Ginter (Can 87.) - Kimmich, Kroos, Goretzka, Gosens (Sane 88.) - Havertz, Müller (Musiala 92.), Werner (Gnabry 68.).

Gólszerző: Sterling (75.), Kane (86.)

Főkép forrása:
MTI/MTVA

További cikkek