Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: elhervadt a holland tulipán, a csehek a negyeddöntőben

10perc.hu
2021. 06. 27.
Foci Eb: elhervadt a holland tulipán, a csehek a negyeddöntőben

Hatalmas meglepetéssel búcsúzott a budapesti Puskás Aréna a labdarúgó Európa-bajnokságtól, ugyanis Csehország 2-0-ra legyőzte az eddig száz százalékos Hollandiát, így a csehek a másik meglepetéscsapattal, a dánokkal játszanak az elődöntőért.

Előbb elárasztották a holland szurkolók Budapestet, majd félig narancssárgába öltöztették a Puskás Arénát. Az utolsó budapesti Eb-meccsen szinte nem volt olyan ember a cseh szurkolókon kívül, aki ne az eddig száz százalékosan menetelő Hollandiát várták győztesnek. Sőt, a narancsmezesek az egész kontinensviadal egyik esélyeseivé nőtték ki magukat.

Ám a csehek nem érkeztek feltett kézzel a Puskásba, és annak ellenére volt tartás bennük, hogy az első félidőben holland együttes többnyire fölényben futballozott, sőt, számos veszélyes támadást is vezetett, azonban a játékosoknak egyszer sem sikerült eltalálniuk a kaput. A csehek elsősorban gyors ellenakciókra építettek, ezekkel sikerült többször a rivális csoportkörben is bizonytalankodó védelme mögé kerülniük, azonban gólt ők sem szereztek a rekkenő hőségben rendezett első félidőben.

Aztán a hollandok az 55. percben emberhátrányba kerültek Matthijs de Ligt kiállítása miatt, ezt követően a csehek átvették az irányítást, így előbb Tomas Holes fejesével a 68. percben vezetést szereztek, majd a végeredményt az immár négygólos Patrik Schick állította be a 80. percben. A torna legnagyobb meglepetését okozó cseh csapat a dán együttessel találkozik a négy közé jutásért, az összecsapást szombaton Bakuban rendezik.




Európa-bajnokság, nyolcaddöntő

Csehország-Hollandia 2-0 (0-0)

Puskás Aréna, 52 834 néző, v.: Szergej Karaszjov (orosz)

Csehország: Vaclik - Coufal, Celustka, Kalas, Kaderabek - Holes (Kral, 85.), Soucek - Masopust (Jankto, 79.), Barak (Sadilek, 92.), Sevcik (Hlozek, 85.) - Schick (Krmencik, 92.).

Hollandia: Stekelenburg - Dumfries, De Vrij, De Ligt, Blind (Timber, 81.), Van Aanholt (Berghuis, 81.) - De Roon (Weghorst, 73.), Wijnaldum, De Jong - Depay, Malen (Promers, 57.).

Gólszerzők: Holes (68.), Schick (80.)

Kiállítva: De Ligt (55.)

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek