Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: újabb dán gólzápor, irány a legjobb nyolc

10perc.hu
2021. 06. 26.
Foci Eb: újabb dán gólzápor, irány a legjobb nyolc

A labdarúgó Európa-bajnokság első nyolcaddöntőjében Dánia 4-0-ra verte Wales csapatát, és elsőként került a legjobb nyolc közé, ahol a vasárnapi, budapesti Hollandia-Csehország találkozó továbbjutója vár rájuk.

Ki tudná feledni Dánia első Eb-meccsét, amikor a finnek ellen a 43. percben Christian Eriksen összeesett a pályán, és majdnem 15 percen keresztül kellett újraéleszteni. Akkor sokan azt sem tartották kizártnak, hogy a dánok visszalépnek, hiszen ilyen sokk után szinte elképzelhetetlennek tűnt, hogy a valós tudásuknak megfelelően tudjanak teljesíteni.

Ki is kaptak a finnektől, majd javuló játékkal a belgáktól is, ám a továbbjutásról döntő, Oroszország elleni utolsó csoporttalálkozón szinte extázisban játszva 4-1-re nyertek, így bekerültek az egyeneskieséses szakaszba, ahol a Gareth Bale vezette Wales várt rájuk.

Nos, a dán dinamit újra robbant, ugyanis a skandinávok az amszterdami nyolcaddöntőn 4-0-ra legyőzte Wales együttesét, mégpedig úgy, hogy a 2016-os Eb bronzérmesének epizódja sem volt a mérkőzés alatt.

A dánoknak Kasper Dolberg az első félidőben egy szép összjátékot követően távolról szerzett vezetést, a fordulást követően pedig egy védelmi hibát közelről kihasználva eldöntötte az összecsapást. A hajrában Joakim Maehle, majd Martin Braithwaite találata tette fölényessé a dán sikert.

Dánia ezzel elsőként került a legjobb nyolc közé, ahol a vasárnapi, budapesti Hollandia-Csehország találkozó továbbjutója vár rájuk. Azaz, nemhogy nem léptek vissza, de a mai játékuk alapján az sem lenne nagy meglepetés, ha a negyeddöntő nem is jelentene számukra végállomást.



Európa-bajnokság, nyolcaddöntő

Dánia-Wales 4-0 (1-0)

Amszterdam, Johan Cruijff Arena, 14 645 néző, v.: Daniel Siebert (német)

Dánia: Schmeichel - Christensen, Kjaer (Andersen, 77.), Vestergaard - Stryger (Boilesen, 77.), Höjbjerg, Delaney (Jensen, 60.), Maehle - Damsgaard (Nörgaard, 60.), Dolberg (Cornelius, 70.), Braithwaite.

Wales: Ward - C. Roberts (N. Williams, 40.), Rodon, Mepham, B. Davies - Morrell (Wilson, 60.), Allen - James (Brooks, 78.), Ramsey, Bale - Moore (T. Roberts, 78.).

Gólszerzők: Dolberg (27., 48.), Maehle (89.), Braithwaite (94.)

Kiállítva: H. Wilson (90.)

Főkép forrása:
MTI/MTVA

További cikkek