Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: az orosz és a kínai vakcinával beoltottakat csak külön PCR-teszttel engedik be a müncheni meccsre!

10perc.hu
2021. 06. 22.
Foci Eb: az orosz és a kínai vakcinával beoltottakat csak külön PCR-teszttel engedik be a müncheni meccsre!

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közzétette a legfontosabb tudnivalókat azoknak a szurkolóknak, akik Münchenbe utaznak a szerdai, Németország-Magyarország Európa-bajnoki csoportmérkőzésre.

A magyar válogatott holnap a továbbjutás szempontjából létfontosságú mérkőzést játszik Münchenben a német válogatottal. Mindkét csapat számára a győzelem biztos továbbjutást jelent, míg döntetlen esetén a németek nyolcaddöntősök, míg a magyarok kiesnének két megszerzett ponttal.

Az MLSZ a saját honlapján összeszedte azokat a tudnivalókat, amik fontosak a Münchenbe utazó magyar szurkolók számára, mert csak ezek teljesülése esetén engednek be bárkit az Allianz Arénába. A Németországba személygépjárművel történő beutazás előtt nem kell regisztrálni, továbbá a beutazáskor negatív tesztet, vagy védettségi igazolást bemutatni, valamint a beutazó mentesül a karanténkötelezettség alól is.

Más szabályok vonatkoznak a légi úton érkezőkre: valamennyi, Németországba légi úton utazó személynek, függetlenül az indulási ország besorolásától, az utazás megkezdése előtt a repülőtéri becsekkoláskor a légitársaság munkatársa részére be kell mutatnia a következő dokumentumok valamelyikét:




1. A beutazás időpontjában német, angol, francia, olasz vagy spanyol nyelven kiállított, 48 óránál nem régebbi in-vitro antigénteszt (tehát öntesztet nem fogadnak el), vagy 72 óránál nem régebbi, nukleinsav kimutatásán alapuló teszt (PCR, LAMP, TMA).

2. Magyar védettségi igazolvány. Oltottsági védelemmel az a személy rendelkezik, akit a német PEI intézet által jóváhagyott oltóanyagok (jelenleg: Biontech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson) valamelyikéből az előírások szerinti mennyiségű dózissal beoltottak és az utolsó dózis beoltását követően eltelt legalább 14 nap. Emellett az is beoltottnak számít, aki átesett a betegségen és egyszer beoltották a fent említett oltóanyagok valamelyikével.

Figyelem! Azok a szurkolók, akik orosz vagy kínai oltóanyaggal lettek beoltva, azok csak és kizárólag akkor mehetnek be a stadion területére, ha ezen tesztállomások egyikén leteszteltetik magukat a találkozó előtt legalább 24 órával.

3. Német, angol, francia, olasz vagy spanyol nyelven kiállított igazolás arról, hogy a beutazó felgyógyult a betegségből. A betegségből történt felgyógyulást egy 28 napnál régebbi, de hat hónapnál nem régebbi pozitív PCR-teszttel lehet igazolni.

A mérkőzést a koronavírus járványügyi rendelkezések miatt 14.500 szurkoló jelenléte mellett tartják meg, azaz minden ötödik helyre ülhetnek le a nézők; ez a stadion teljes kapacitásának a 22%-a. Az Allianz Arénába való belépéshez be kell mutatni az érvényes jegyet a mobilalkalmazásban, az érvényes, személyazonosításra alkalmas okmányt, rendelkezni kell FFP2-es maszkkal, digitális negatív Covid-teszttel vagy Covid-19 karszalaggal.



Ez utóbbit a mérkőzés előtt, időpontfoglalás mellett, a stadion "collection" pontjainál lehet felvenni. A rendezők javasolják, hogy a karszalagot mindenki a mérkőzést megelőző napon vegye fel (június 22. 16-20 óra között, június 23-án a 17 órától 21.30-ig). A karszalag vízálló, nem távolítható el, és azt a felhelyezést követően a mérkőzés végéig viselni kell. Ezen a linken lehet időpontot foglalni a karszalag felvételére: https://www.schnelltest-zentrum.de/euro2020

A mérkőzést kiemelt egészségügyi óvintézkedések mellett tartják; a nézőktől elvárják a magatartási kódex betartását. A maszk viselése és a másfél méteres távolságtartás kötelező, használja mindenki a kézfertőtlenítő állomásokat. Az A4 nagyságú lapnál nagyobb táska, étel és ital a stadionba nem vihető be. Részletes szabályok ez ügyben itt találhatók. A stadion teljes területén lehetőség van kártyás fizetésre.

A stadion parkolójában csak előre megváltott parkolójeggyel lehet parkolni – összesen 9800 hely van a négyszintes parkolóházban –, a jegyeket ITT lehet előzetesen megvenni. Nagyon fontos, hogy parkolójegyet csak érvényes belépőjeggyel rendelkező szurkolók vehetik meg. Parkolójegy nélkül nem lehet megállni a stadion közelében.

Főkép forrása:
MTI/MTVA

További cikkek