Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: történelmet írt Ausztria, tovább robognak a hollandok

10perc.hu
2021. 06. 21.
Foci Eb: történelmet írt Ausztria, tovább robognak a hollandok

A labdarúgó Európa-bajnokság történetében először jutott tovább a csoportjából az osztrák válogatott, míg Hollandia három győzelemmel nyerte meg a kvartettjét.

Amíg a labdarúgó Európa-bajnokságának C csoportjában az egyik zárótalálkozó semmiről sem döntött – a végeredménytől függetlenül Hollandia zárt csoportelsőként, míg Észak-Macedónia kiesett negyedikként –, addig az Ukrajna-Ausztria összecsapás a biztos továbbjutásról döntött. Döntetlen esetén mindkét csapat megelőzte volna az A csoport harmadikját, Svájcot, míg bármelyikük nyer, az biztos másodikként a nyolcaddöntőben folytathatja.

Nos, Hollandia nem pihentette legjobbjait, és ennek köszönhetően simán, 3-0-ra verte az észak-macedón válogatottat. A hollandok az első félidőben még visszafogottan teljesítettek, a másodikban azonban riválisuk fölé nőttek. Hollandia legközelebb június 27-én, a Puskás Arénában lép pályára. Észak-Macedónia története első Eb-jét két szerzett góllal, de pont nélkül zárta.

Ugyan a szakértők az ukránokat tartották a meccs esélyesének, de végül Ausztria jutott a nyolcaddöntőbe, miután megérdemelten 1-0-ra legyőzte Ukrajnát. Az osztrákok a nyolcaddöntőben az olaszokkal találkoznak szombaton Londonban. Mivel a négy legjobb csoportharmadik is továbbjut, még az eddig 3 pontot szerző ukránok is bizakodhatnak.


Hollandia csoportelső lett és legközelebb június 27-én, a Puskás Arénában lép pályára    Fotó: AFP


Európa-bajnokság, C csoport, 3. forduló

Ausztria-Ukrajna 1-0 (1-0)

Bukarest, Nemzeti Stadion, 10 472 néző, v.: Cüneyt Cakir (török)

Ausztria: Bachmann - Lainer, Dragovic, Hinteregger, Alaba, Schlager, Laimer (Ilsanker, 72.), Grillitsch - Baumgartner (Schöpf, 33.), Sabitzer, Arnautovic (Kalajdzic, 90.).

Ukrajna: Buscsan - Mikolenko (Beszegyin, 85.), Karavajev, Matvijenko, Zabarnij - Zincsenko, Szidorcsuk, Malinovszkij (Cihankov, a szünetben), Saparenko (Marlos, 68.) - Jarmolenko, Jaremcsuk.

Gólszerző: Baumgartner (21.)

Hollandia - Észak-Macedónia 3-0 (1-0)

Amszterdam, 16 000 néző, v.: Kovács (romániai)

Hollandia: Stekelenburg - Dumfries (Berghuis a szünetben), de Vrij (Timber a szünetben), de Ligt, Blind, van Aanholt - Wijnaldum, Gravenberch, de Jong (Gakpo 79.) - Depay (Weghorst 66.), Malen (Promes 66.).

Észak-Macedónia: Dimitrievski - Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski - Bardhi (Stojanovski 78.), Ademi (Nikolov 79.) - Trickovski (Churlinov 56.), Elmas, Trajkovski (Hasani 68.) - Pandev (Kostadinov 68.).

Gólszerző: Depay (25.), Wijnaldum (51., 58.)


A C csoport végeredménye

1. Hollandia            3             3             -             -             8-2         9 pont

2. Ausztria               3             2             -             1             4-3         6

3. Ukrajna               3             1             -             2             4-5         3

4. Észak-Macedónia            3             -             -             3             2-8         0


Főkép forrása:
MTI/MTVA
Címkék:
#Ausztria

További cikkek