Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: Ezúttal már lecsaptak a walesi bárdok

10perc.hu
2021. 06. 16.
Foci Eb: Ezúttal már lecsaptak a walesi bárdok

Wales két góllal legyőzte Törökországot a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, így előbbi a továbbjutáshoz, utóbbi a kieséshez került nagyon közel.

Aki ismeri Wales válogatottjának játékát, az pontosan tudja, Garreth Bale ugyanazt jelenti a számukra, mint Christiano Ronaldo a portugáloknak. Ugyan manapság már talán a golf a kedvenc időtöltése a világ egykor legdrágább labdarúgójának, azért amit a focipálán tud a nagyobb labdával, az igencsak megsüvegelendő.

Ugyanis abban Bale-nek hatalmas szerepe volt, hogy Wales 2-0-ra legyőzte Törökországot az A csoportban, Bakuban, ugyanis két olyan gólpasszt adott a társainak, amit kizárólag csak a legnagyobbak tudnak. Igaz, Wales azért nyert csak 2-0-ra Törökország ellen, mert Bale az ellene elkövetett szabálytalanságot követően a 61. percben az égbe lőtte a megítélt büntetőt.

Maga a találkozó egy nézhető meccs volt, és a 2016-os Eb bronzérmese, Wales tényleg csak egy Bale-lel volt jobb a törököknél, akik egyébként a legjobb helyzeteiket is kihagyták. Mindenesetre a walesiek szinte már készülhetnek az egyeneskieséses szakaszra, ugyanis a lebonyolítási rendszer szerint 4 ponttal szinte lehetetlen kiesni, míg a törökökön csak hatalmas szerencse, illetve egy nagy arányú győzelem segíthetne majd a svájciak elleni utolsó csoportmeccsen.



Európa-bajnokság, A csoport, 2. forduló

Wales-Törökország 2-0 (1-0)

Baku, Olimpiai Stadion, 20 ezer néző, v.: Artur Dias (portugál)

Wales: Ward - C. Roberts, Mepham, Rodon, B. Davies - Morrell, Allen (Ampadu, 73.) - Bale, Ramsey (Wilson, 85.), James (Williams, 94.) – Moore.

Törökország: Cakir - Celik, Söyüncü, Ayhan, Meras (Müldür, 73.) - Yokuslu (Demiral, a szünetben), Tufan (Yazici, a szünetben), Calhanoglu - Ünder (Kahveci, 83.), Karaman (Dervisoglu, 75.), Yilmaz.

Gólszerzők: Ramsey (42.), C. Roberts (95.)

Főkép forrása:
AFP

További cikkek