Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: kibabrált a spanyolokkal Olsen és bandája

10perc.hu
2021. 06. 14.
Foci Eb: kibabrált a spanyolokkal Olsen és bandája

Hiába játszottak a hazaiak abszolút fölényben, végül nem született gól a spanyol-svéd Európa-bajnoki mérkőzésen.

Vélhetően nem ezt a találkozót nevezték volna meg a szurkolók, ha arra kerestük volna a választ, vajon melyik mérkőzés lesz a 16. labdarúgó Európa-bajnokság első 0-0-s meccse. Ugyanis a spanyolok – papíron – annyival jobbak a svédeknél, hogy sokan akár gólparádéban is reménykedtek.

Ám ebből nem lett semmi, és a társházigazda spanyol válogatott gól nélküli döntetlent játszott a svéd csapattal a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának hétfői első fordulós mérkőzésén, Sevillában. Pedig a hazaiak még az egyik legtehetségesebbnek tartott ifjú középpályást, a 18 esztendős Pedrit is bevetették, akinek maximum annyi öröme lehetett a találkozóban, hogy immár ő minden idők legfiatalabb spanyol Eb-szereplő futballistája.

A spanyolok mezőnyfölényben játszottak a svédek ellen Sevillában, 76 százalékban volt náluk a labda, és akadt 14 lövésük is, de nem tudtak betalálni a remekül védő Olsen hálójába. A nagy melegben zajló találkozón  a folytatásban is számos helyzetet eredményezett a spanyol dominancia, ennek ellenére gól nem esett az andalúz éjszakában, így megszületett az Európa-bajnokság első 0-0-s döntetlenje.



Európa-bajnokság, E csoport, 1. forduló

Spanyolország-Svédország 0-0

Sevilla, La Cartuja Stadion, 12 517 néző, v.: Slavko Vincic (szlovén)

Spanyolország: Simón - M. Llorente, Laporte, Torres (Oyarzabal, 74.), Alba - Koke (Ruiz, 87.), Rodri (T. Alcántara, 65.), Pedri - Torres, Morata (Sarabia, 66.), Olmo (Moreno, 74.).

Svédország: Olsen - Lustig (Krafth, 75.), Lindelöf, Danielson, Augustinsson - Larsson, Olsson (Cajuste, 84.), Ekdal, Forsberg (Bengtsson, 84.) - Berg (Quaison, 69.), Isak (Claesson, 69.).

Főkép forrása:
AFP

További cikkek