Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: a cseh Schick csodagólja elnémította Skóciát

10perc.hu
2021. 06. 14.
Foci Eb: a cseh Schick csodagólja elnémította Skóciát

Nem ilyen rajtban reménykedtek a skót szurkolók, ugyanis csapatuk simán, 2-0-ra kikapott Csehországtól a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának mérkőzésén.

Elképesztő hangulatban kezdődött a labdarúgó-Európa-bajnokság D csoportjának 1. fordulójában a Skócia-Csehország mérkőzés, ugyanis a Glasgow-ban elképesztő hangulatot varázsoltak a skót szurkolók. A hazai pályán debütáló Skócia – a válogatott 23 év után tért vissza egy nagy tornára – mindenképpen nyerni szeretett volna, ennek megfelelően nekiestek a cseheknek, ám a legjobb helyzeteket is elhibázták.

És ahogy ilyenkor lenni szokott, a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, és a csehek Patrik Schick találatával megszerezték a vezetést. A skótok még nagyobb sebességre kapcsoltak, és a szünet után csak a bírók jóindulata mentette meg a cseheket egy büntetőtől. Aztán jött az 52. perc, amikor a kontinensviadal eddigi legszebb találatát érte el a duplázó Schick.

A cseh játékos labdát szerzett a félpályánál, felnézett, és látta, hogy kint áll a kapujából David Marshall. Úgy 49,7 méterről kapura emelt, és a labda gyönyörű ívet leírva a skót kapuban kötött ki. Óriási gól! A csehek ezzel a sikerükkel nagy lépést tettek a továbbjutás felé.



Európa-bajnokság, D csoport, 1. forduló

Skócia-Csehország 0-2 (0-1)

Glasgow, Hampden Park. 9847 néző Vezeti: Siebert (német)

Skócia: Marshall – Hanley, Hendry (McGregor, 67.), Cooper – O’Donnell (Forrest, 79.), Armstrong (Fraser, 67.), McGinn, McTominay, Robertson – Dykes (Nisbet, 79.), Christie. Szövetségi kapitány: Steve Clarke

Csehország: Vaclík – Coufal, Kalas, Celustka, Boril – Král (Holes, 67.), Soucek – Masopust (Vydra, 72.), Darida (Sevcik, 87.), Jankto (Hlozek, 72.) – Schick (Krmencik, 87.). Szövetségi kapitány: Jaroslav Silhavy

Gólszerző: Schick (42., 52.)

Főkép forrása:
Twitter/George Aldridge

További cikkek