Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Lőw Zsolt: „Elképesztő az út, amin végigmentünk!”

10perc.hu
2021. 06. 01.
Lőw Zsolt: „Elképesztő az út, amin végigmentünk!”

Az idei Bajnokok Ligája-győztes Chelsea magyar másodedzője szerint a klubfutballban nincs ennél feljebb, és kell neki pár nap, hogy felfogja, mit is ért el.

Noha a labdarúgó csapatainknak, sőt, mondjuk ki nyíltan, a jelenlegi magyar játékosoknak sincs esélye arra, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját. Éppen ezért minden olyan sikernek örülnünk kell, amit egy honfitársunk elér a világ legnépszerűbb sportágában. Lőw Zsolt edzőként most a csúcsra ért, hiszen a Chelsea gárdájával megnyerte a BL-t – miután a portói fiáléban a londoni kékek 1-0-ra legyőzték a Manchester Cityt –, és ezt magyar szakemberként nem sokan mondhatják el magukról.

„Kell még pár nap, amíg az emberben ez tényleg leül, és realizálódik, hogy mit is tett, mit is vitt véghez. Összesen négy hónapja vagyok a Chelsea másodedzője, összesen ennyi időnk volt Thomas Tuchel irányításával, hogy ütőképes csapatot formáljunk a londoni alakulatból. Elképesztő az út, amin végigmentünk, nagyon gyorsan történt minden. Ez volt a harmincadik mérkőzésünk, amit játszottunk ez alatt a négy hónap alatt” – mesélte az M4 Sportnak adott interjújában Lőw.



Nem tagadja, amikor a Paris Saint-Germaintől el kellett jönniük – a francia sztárcsapattal tavaly a döntőig meneteltek a BL-ben –, nagyon boldogok voltak Tuchellel együtt, hogy a Chelsea lehetőséget adott a számukra. Egyetlen gondot a család hiánya okozta, mert a kialakult járványhelyzetben őket nem vihették magukkal Londonba.

„Volt merszünk, volt bátorságunk és energiánk arra, hogy ezen az időszakon átmenjünk, és tudtunk a csapatnak annyit adni az elmúlt hetekben, hónapokban, hogy teljesen megérdemelten jutottunk a Bajnokok Ligája döntőjébe, és megérdemelten nyertük meg a legértékesebb klubtrófeát. Óriási büszkeséggel tölt el, hogy 73 éves édesapám itt tudott lenni a mérkőzésen, a bátyám is és a feleségem is a két nagyobbik gyerekkel" – állította az immár BL-győztes szakember.



Évek óta dolgozik Thomas Tuchel segítőjeként, mondhatni az árnyékában, és a sztárcsapatoknál szerzett tapasztalatai és eredményei alapján lassan eljöhet az idő, hogy akár vezetőedzőként is bizonyítsa szakértelmét. Úgy érzi, ha kapna egy ilyen ajánlatot, több szempontból is alaposan meg kellene fontolnia a döntését.

„Thomas oldalán egyre magasabbra, egyre feljebb jutunk. A Paris Saint-Germain edzője lehettem két és fél évig, most a Chelsea-vel Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhettünk. Én azt gondolom, hogy a futballnak a legesleges legtetején vagyunk. Egy szenzációs vezetőedzővel dolgozhatok együtt, akivel nemcsak munkakapcsolat, hanem baráti kapcsolat is összeköt. Ez sokkal több annál, mint egy másodedzői poszt. Azért jól meg kell gondolnia az embernek, ha erről a nagyon magas szintről, ahol trófeákat lehet gyűjteni és lehet nyerni, és büszke lehet az emberre egy ország, visszalép-e egyet, vagy visszalép két szintet” – jelentette ki a tréner.



Hozzátette, kifejezetten boldoggá teszi az, hogy a saját sikerei mellett a magyar labdarúgás is kezd kilábalni a gödörből, egyre több az eredmény, újra egymásra találtak a szurkolók a nemzeti csapattal.

„Tényleg nagyon boldog vagyok, hiszen a magyar futball szebb időket is megélt már, átmentünk egy nagyon nehéz időszakon, és most újra talán sikereket élhetünk el, hiszen most van egy jó válogatott egy jó edzővel. Bízom benne, hogy ez a siker, amit elértem a Chelsea-vel, lendületet ad sok embernek a munkájához. Remélem, hogy sok magyar büszke most rám” – zárta le az interjút Lőw.

Főkép forrása:
Twitter/RB Leipzig English

További cikkek