Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Giro d'Italia: változatlanul az élcsoport tagja Valter Attila

10perc.hu
2021. 05. 20.
Giro d'Italia: változatlanul az élcsoport tagja Valter Attila

Ma is folytatta remeklését az olasz körversenyen a Groupama-FDJ 22 éves magyar kerékpárosa, aki az összetettben a 12. helyen várja a pénteki szakaszt.

Újabb, igencsak kemény szakaszt teljesített ma a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny mezőnye. A Siena és Bagno di Romagna közötti 212 kilométeren két második és két harmadik kategóriás emelkedő és mintegy 3700 méter szintkülönbség leküzdése várt a mezőnyre. Az utolsó 2,5 kilométerre a szökésből ketten maradtak elöl, és Andrea Vendrame pedig gyorsabbnak bizonyult az első helyért vívott sprintben az ausztrál Chris Hamiltonnál. A 26 esztendős olasz kerekes pályafutása első szakaszgyőzelmét ünnepelhette háromhetes viadalon.

A főmezőnyben érkezett be a célba az összes élcsoporthoz tartózó versenyzővel Valter Attila, aki végül a 23. helyen zárta a szakaszt, míg a másik magyar, Dina Márton a 140. helyen zárt. Valter összetettben jelenleg a 12. pozícióban, míg Dina a 113. helyen várja a pénteki folytatást, melyet Ravenna és Verona között, 198 kilométeren rendeznek meg.

Főkép forrása:
Groupama-FDJ

További cikkek