Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Úszó-eb: Kenderesi legyőzte Milákot 200 pillangón

10perc.hu
2021. 05. 18.
Úszó-eb: Kenderesi legyőzte Milákot 200 pillangón

A két magyar klasszis már az elődöntőben összecsapott, végül a két legjobb idővel kerültek a holnapi döntőbe a Duna Arénában zajló úszó Európa-bajnokságon.

Azért jó érzés azt látni, hogy van – nem is egy – olyan úszószám a budapesti Európa-bajnokságon, ahol csak az a kérdés, vajon az egyik, vagy a másik magyar lesz-e a győztes.

A női 400 méteres vegyes után – melyben Hosszú Katinka az arany-, míg Mihályvári-Farkas Viktória ezüstérmes lett – a férfi 200 méteres pillangóban is valami hasonlóra számíthatnak a magyar szurkolók. Ugyanis a szám világcsúcstartója, világ-, és Európa-bajnoka, Milák Kristóf és hazai nagy riválisa, az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás egymás között szeretné lerendezni az aranyérem sorsát.

Nos, egyelőre Kenderesi áll jobban, ugyanis a mai elődöntőben legyőzte riválisát, ráadásul 1:54.37 másodperces idővel nyert, aminél jobbat a 2019-es országos bajnokságon úszott egyéni csúcsa (1:53.42) óta nem tudott úszni. Az olimpiai bronzérmes nagyon régen nem tudta legyőzni Milákot (1:54.72), így igencsak önbizalommal telve várhatja a holnap esti döntőt, ahova természetesen ők ketten jutottak be a legjobb idővel.

A 24 éves Kenderesi az M4 Sportnak azt mondta, az előfutamban úszott részidejei nem volt rosszak, de az utolsó 50-en legyőzte a fájdalom, ez azonban ezúttal nem történt meg, és most sikerült is kellőképpen felpörögnie. Hozzátette, az a célja, hogy a fináléban 1:53.7 körüli időt ússzon. Milák megjegyezte, leginkább az olasz riválisa reakcióira volt kíváncsi ebben az elődöntőben, de természetesen az látszik, hogy nincs olyan formában, mint a márciusi országos bajnokságon.



Nem sok hiányzott ahhoz, hogy ma is legyen magyar érem, ugyanis Késely Ajna nagyon kis különbséggel ugyan, de végül negyedik lett női 800 méter gyorson. A 19 éves magyar versenyző, aki 2018-ban Glasgow-ban második volt ebben a számban, 8:27.31 perces idővel csapott célba, míg az aranyérmet a címvédő olasz Simona Quadarella nyerte.

Egyáltalán nem vagyok csalódott, amiért lemaradtam a dobogóról, mert tisztában vagyok azzal, hogy munkából érkeztem az Eb-re, és a folytatásban is azért dolgozom, hogy napról napra jobb legyek. Edzőmmel, Turi Györggyel pontosan látjuk, hogy miben kell javulnom még az olimpiai felkészülés során” –mondta az M4 Sport kérdésére Késely Anna.

És hogy még jobban zárjuk a mai napot, arról Németh Nándor gondoskodott, aki remek teljesítménnyel (48.02), végül a negyedik legjobb eredménnyel került be a 100 méter gyors holnapi döntőjébe. Azaz, ha szerda, akkor magyar érmek az úszó-eb-n?

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek