Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Giro d'Italia: Bernal átvette a rózsaszín és a fehér trikót is Valtertől

10perc.hu
2021. 05. 16.
Giro d'Italia: Bernal átvette a rózsaszín és a fehér trikót is Valtertől

A Groupama-FDJ 22 éves magyar kerékpárosa az idei olasz körverseny eddigi legkeményebb szakaszán is remekelt, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy megtartsa az összetettben a vezető helyét.

Amint arra számítani lehetett, a mai szakaszon megindította a támadást a Tour de France-győztes Egan Bernal a Giro d'Italia kerékpáros körversenyen. A kolumbiai szinte tökéletes teljesítményt nyújtott, megnyerte a viadal kilencedik szakaszát, és átvette Valter Attilától az összetettben élen állónak járó rózsaszín, illetve a legjobb 25 éven aluli versenyzőt illető fehér trikót is.

A Castel di Sangro és Campo Felice közötti 158 kilométeres etapon – hat hegyet kellett megmásznia a versenyzőknek, de csak négy volt közülük kategorizálva, két második és egy harmadik kategóriás emelkedő után egy első kategóriás kaptató vezetett a célba – a Groupama-FDJ magyar bringása 49 másodperc hátránnyal a 25. helyen ért célba, összetettben pedig az ötödik pozícióba csúszott vissza. Igaz, a hátránya mindössze 43 másodperc Bernalhoz képest.



A 22 éves Valter Attila három napon át viselte a kerékpársport egyik legértékesebb mezét, a Maglia Rosát. A mezőny másik magyar tagja, Dina Márton 22:22 perc hátránnyal a 117. helyen ért célba, összetettben pedig 108. 1:08:58 óra lemaradással. Hétfőn a L'Aquila és Foligno közötti 139 kilométer megtétele vár a mezőnyre.

Főkép forrása:
Facebook/Valter Attila

További cikkek