Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Hihetetlen! Még mindig vezet Valter Attila a Giro-n! - GALÉRIÁVAL

10perc.hu
2021. 05. 15.
Hihetetlen! Még mindig vezet Valter Attila a Giro-n! - GALÉRIÁVAL

Továbbra is őrzi a Groupama-FDJ 22 éves magyar kerékpárosa a legendás Maglia Rosát a háromhetes olasz körverseny nyolcadik szakaszát követően.

Noha ezt akár még egy héttel ezelőtt sem hittük volna, de ma már kimondható, Valter Attila az esélyeknek megfelelően megőrizte az összetettben élen állónak járó rózsaszín és a legjobb 25 éven aluli versenyzőt illető fehér trikót a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny nyolcadik, mai szakaszán.

A Foggia és Guardia Sanframondi közötti 170 kilométeres etapon egy második kategóriás hegy után a célba egy negyedik kategóriás emelkedő vezetett. A szakaszgyőzelmet a francia Victor Lafay szerezte meg, a 22 éves Valter 4:48 perc hátránnyal a 29. helyen ért célba. A Groupama-FDJ magyar bringásának előnye továbbra is 11 másodperc a belga Remco Evenepoel és 16 a Tour de France-győztes kolumbiai Egan Bernal előtt. A mezőny másik magyar tagja, Dina Márton 118. lett 11:14 perces hátránnyal, összetettben pedig négy pozíciót rontva a 91. helyről várja a folytatást 46:42 perccel lemaradva honfitársától.



Vasárnap Valternek még nehezebb dolga lesz, hogy megvédje a legendás Maglia Rosát, mivel a Castel di Sangro és Campo Felice közötti 158 kilométer megtétele alatt két második és egy harmadik kategóriás emelkedő után egy első kategóriás hegytetőn lesz a befutó.

„A rózsaszín trikó nagy biztonságot jelent, növeli az önbizalmat, és ahogy telnek a napok, úgy tanulok egyre többet a helyezkedésből is. Csupán nyolc szakasz ment le, jól tudom, hogy a neheze még hátravan. A tizenegy másodperces előny nem sok, de ha el is veszítem a rózsaszín trikót, küzdeni fogok érte. Ugyanakkor megvan az esély arra is, hogy a vasárnapi szakasz után még rajtam lesz, hiszen a lábaim rendben vannak, és nagyon dolgozik bennem a motiváció. Megteszek minden tőlem telhetőt, aztán a versenyen majd eldől, mire lesz elég” – fogalmazott Valter Attila a szakaszt követő sajtótájékoztatón.

Főkép forrása:
Facebook/Valter Attila

További cikkek