Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Vizes Eb: Olasz Anna szerezte az első magyar érmet

10perc.hu
2021. 05. 13.
Vizes Eb: Olasz Anna szerezte az első magyar érmet

A korábban 25 kilométeren világ-, és Európa-bajnoki ezüstérmes nyíltvízi úszó második lett a sportág olimpiai távján 10 kilométeren a budapesti vizes Európa-bajnokságon.

A hazai rendezésű vizes Európa-bajnokság negyedik napjáig kellett várnia a magyar szurkolóknak az első magyar érem megszületésére. A Lupa-tavon rendezett nyíltvízi úszás női 10 kilométeres viadalán – ez a táv a sportág olimpiai száma – Olasz Anna elképesztően szoros hajrában, három tizeddel lemaradt az olimpiai bajnok és címvédő, szerdán 5 kilométeren is győztes holland Sharon van Rouwendaaltól, megszerezve ezzel az Eb első magyar érmét, míg a szám két másik magyar úszója, Rohács Réka a 10., Sömenek Onon Kata pedig a 13. helyen zárt.



„Természetesen itthon nagyon szerettem volna érmet szerezni. Az elmúlt évek nem úgy sikerültek, ahogy szerettem volna, voltak jó és rossz pillanatok egyaránt, az eredmények azonban nem úgy jöttek, mint ahogyan én edzettem. Most beérett a munka" - mondta az M4 Sportnak Olasz Anna, aki hozzátette, pályafutásának kifejezetten jót tett a koronavírus miatti kényszerszünet, mert így ki tudta magát pihenni. Hozzátette, egyelőre nem foglalkozik a május végén Setúbalban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs viadallal, most szeretné megélni a pillanatot.

Főkép forrása:
Facebook/Magyar Úszó Szövetség

További cikkek