Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Bravúr! Keszthelyi Vivien pontszerzőként debütált az Euroformula F3-ban!

10perc.hu
2021. 05. 03.
Bravúr! Keszthelyi Vivien pontszerzőként debütált az Euroformula F3-ban!

A 20 éves magyar pilóta teljesítményére sokan felkapták a fejüket, hiszen a három futamból kétszer is a TOP 10-ben végzett a Forma-1 Portugál Nagydíjának betétversenyén.

Vélhetően nem sokan hittek abban, hogy azonnal pontokat gyűjt Keszthelyi Vivien a Forma-3-as Euroformula sorozatban. A 20 éves magyar pilóta a Forma-1-es Portugál Nagydíj betétfutamán most mutatkozott be új csapata a Team Motopark színeiben. Az istálló vezetése Vivien számára a szezon első harmadát inkább a tanulásra szánta, valamint arra, hogy visszaszokjon a hosszú kihagyás után a versenyzésbe.

Nos, ehhez képest a 24 futamból álló szezon első versenyhétvégéjén abszolút nem keltette a megszeppent újonc benyomását, és már az időmérőn odatette magát, hisz a 9. rajthelyet szerezte meg. Az első futamon aztán gyengébbre sikeredett a startja, ám utána remekül versenyezve visszaküzdötte magát a 10. helyre, azaz rögtön meg is szerezte első pontját a sorozatban. Sőt, evés közben megjött az étvágy, és a második versenyen már kilencedikként intették le, ami azt jelentette, újabb 2 egység került összetettben a neve mellé.



Keszthelyi a harmadik versenyen is nagyot küzdött, ám ezúttal hiába tett meg mindent, az újabb elrontott rajtot követően ezúttal csak a 12. helyig tudott visszazárkózni. Bár az első versenyhétvégét rendkívül pozitív eredményekkel teljesítette, Keszthelyi Vivien egyelőre továbbra is a tanulásra helyezi a fő hangsúlyt.



„A szezon első harmada mindenképpen a tanulásról szól. A szabályok, a stratégiák, a gumik, az autó megismeréséről. Mivel a Dallara 320 az F3-as kategóriákhoz képest nagyobb kanyarsebességre képes, ezért idő kell mindenhez. Főleg az autó vezethetőségéhez kell hozzászokni. A két szabadedzésnek, az időmérőnek, majd a három versenynek is az eddigiektől eltérő, számomra ismeretlen stratégiával vágtam neki. Ez sok új feladattal járt, és örülök, hogy ezek közül sokat sikerült a hétvégén elsajátítani. Összességében rengeteg új információval és tapasztalattal gazdagodtam, és nagyon örültem, hogy ilyen hosszú idő után ismét versenyhelyzetben teljesíthettem a pályán” – fogalmazott a magyar versenyző.

Pihenésre nem sok ideje lesz, hiszen csapatával tesztelni fog Ausztriában, majd az Euroformula F3-as bajnokság május 16-án folytatódik a Paul Ricard pályán, ahol a magyar pilóta eddig még nem versenyzett.

Főkép forrása:
Team Motopark

További cikkek