387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Magyar motoros sikerek Spanyolországban

10perc.hu/MTI
2020. 11. 09.
Magyar motoros sikerek Spanyolországban

Mindkét futamon a második helyen zárt az Open 1000-es kategóriában Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője a gyorsaságimotoros spanyol superbike bajnokság elmúlt hétvégén Jerezben rendezett utolsó fordulójában.

Remekül zárta a 2020-as versenyszezonját Kovács Bálint, a H-Moto Team gyorsasági motorversenyzője. A 19 éves motoros az idén az Alpok-Adria Bajnokság csonka szezonjában a superbike géposztály élén zárt, valamint a cseh bajnokságban második lett. Az elmúlt hétvégén Jerezben állt rajthoz a Spanyol Suberbike Bajnokság utolsó versenyhétvégéjén az Open 1000-es kategóriában, és a rendkívül erős 26 fős mezőnyben olyan ellenfelekkel találkozott, mint többek között az idei Moto-E világkupában győztes Jordi Torres, valamint a Superbike-vb korábbi és mostani élversenyzői, Miquel Pons, Leandro Mercado, és Roman Ramos.

Az Angel Nietóról elnevezett jerezi pályán a superbike és az Open 1000 géposztály egyszerre volt a pályán, Kovács a 15. rajthelyet szerezte meg az időmérőn, és szombaton az összetett sorrendben 12., vasárnap pedig 10. lett, így 10 bajnoki pontot szerzett. Saját kategóriájában, az Open 1000-ben azonban mindkét futamon másodikként intették le, csak a géposztály bajnoka, Daniel Saez előzte meg.

"A vasárnappal sokkal elégedettebb vagyok, elsősorban azért, mert két másodperccel gyorsabb köröket tudtam futni, mint szombaton. Fel tudtuk mérni, hogy egy ilyen erős mezőnyben mekkora távolságra vagyok az élmenőktől, ez pedig egy jó alap a jövő évi folytatásra" - nyilatkozta az MTI-nek a cseh New2Project Yamaha R1-esével versenyző Kovács.

Főkép forrása:
https://www.facebook.com/kovacsbalint27/

További cikkek