Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Nincs idő meghalni – de megnézni az új Bond-filmet mindenképp legyen!

10perc.hu
2021. 09. 29.
Nincs idő meghalni – de megnézni az új Bond-filmet mindenképp legyen!

Holnap kerül vetítésre a hazai mozikban a legújabb 007-es film, ám a kritikusok már most elismeréssel írnak Daniel Craig búcsúszereplésével is emlékezetessé vált alkotásról.

Tegnap este mutatták be annyi halasztás után a londoni Royal Albert Hallban a Nincs idő meghalni című új James Bond-filmet. A kritikusok lelkendezve írnak a filmről, a legtöbbjük egyszerűen ünnepelte a film bemutatását. Többen megjegyezték, hogy a 007-es ügynök szerepétől búcsúzó Daniel Craig karizmatikus jelenléte a nyitó jelenettől a záró képkockáig uralja a filmet.

Annak ellenére, hogy szinte valamennyi kritikus öt csillagot adott a filmre, volt, aki megjegyezte, a mű nem igazán adott magyarázatot a 163 perces vetítési időre.

„Két óra 43 perc túl sok és túlságosan tele van zsúfolva cselekménnyel, a több nem mindig jobb. A sorozat történetének egyik legunalmasabb gonosza szerepel benne, akit Rami Malek játszik foltos bőrrel és hülye selyempizsamában. De felejtsük el ezt. A Nincs idő meghalni a hibái ellenére tökéletesen van - szerintem - minden Bondok legjobbikára szabva" – írta a Time hetilap kritikusa, Stephanie Zacharek.



Az Empire kritikusa, John Nugent szerint is túl hosszú a film, azonban hozzátette: "ez a mozi olyan dolgokat tesz, amilyeneket még egyetlen Bond-film sem tett, és noha erősen támaszkodik közhelyekre, melyek nemcsak ismerősek, de megnyugtatóak is, mégis a szokatlan dolgok teszik izgalmassá".

Csütörtökön hazánkba is megérkezik az új Bond-film, amire mindenképpen érdemes tehát időt szakítani.

Főkép forrása:
Cinema City

További cikkek