Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Kamala Harris lefasisztázta Donald Trumpot

10perc.hu
2024. 10. 24.
Kamala Harris lefasisztázta Donald Trumpot

Kamala Harris fasisztának nevezte Trumpot, miután John Kelly felfedte, hogy a volt elnök többször csodálta Hitlert.

Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke szerdai beszédében élesen bírálta Donald Trumpot, miután John Kelly, Trump egykori kabinetfőnöke azt állította, hogy a volt elnök többször is kifejezte Hitler iránti csodálatát. A Guardian beszámolója szerint Trump korábban panaszkodott arról, hogy nincsenek olyan tábornokai, akik hozzá hasonló hűséget tanúsítanának, mint ahogy a nácik tábornokai szolgálták Hitlert.

Harris a washingtoni rezidenciáján tartott beszédében kijelentette: „Donald Trump egyre inkább egy zavart és instabil személy, és egy második ciklusban már nem lennének ott azok, akik védelmet nyújtanának a hajlamai ellen.” Szerinte Trump olyan hadsereget akar, amely nem az alkotmánynak, hanem személyesen neki hűséges. 

„Tudjuk, hogy Donald Trump mit akar. Ellenőrizetlen hatalmat.”

Kelly, aki 18 hónapig szolgált Trump kabinetfőnökeként, a New York Timesnak és az Atlanticnak nyilatkozva megerősítette Trump hasonló megjegyzéseit. Harris szerint ezek a szavak világosan mutatják, hogy Trump „minden bizonnyal a fasiszták általános definíciójába tartozik”, és célja, hogy a hadsereget személyes bosszúhadjáratai végrehajtására használja.

Az alelnök a pennsylvaniai városházán is megismételte a vádakat, ahol „instabilnak és alkalmatlannak” nevezte Trumpot, hangsúlyozva, hogy az amerikai népnek kell döntenie arról, milyen vezetőt szeretne - írt az eseményekről a Telex.

Hirdetés

További cikkek