Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

A Fehér Házért zajló versenyfutás finisébe lépett: Trump és Harris küzdelme a választókért

10perc.hu
2024. 10. 23.
A Fehér Házért zajló versenyfutás finisébe lépett: Trump és Harris küzdelme a választókért

A Fehér Házért zajló versenyfutásban Trump és Harris harcol a választók támogatásáért, míg a médiahadjárat és a népszerűség kérdései is előtérbe kerülnek.

A 2024-es amerikai elnökválasztásra készülve Kamala Harris alelnöknek és Donald Trump volt elnöknek mindössze 14 nap áll rendelkezésére, hogy meggyőzzék a választókat arról, hogy Joe Biden után ők tudják a legjobban irányítani az Egyesült Államokat - közölte a Portfolio. A kampány során Trump folyamatosan szokatlan kijelentésekkel igyekszik felkelteni a közfigyelmet, míg Harris a „kifáradt” exelnök korára és retorikájára fókuszál. Érdekes módon, Trump népszerűsége az utóbbi időben növekedni látszik, ami aggasztja a demokratákat.

A médiahadjárat kezdetben Harris és alelnökjelöltje, Tim Walz számára kedvezőtlenül alakult, hiszen sokkal kevesebb sajtószereplést vállaltak, mint riválisaik. Az utóbbi két hétben azonban Harris aktívan részt vett különböző médiaplatfomokon, napi rendszerességgel interjúkat adva. Az idei választást sokan „podcast-választásnak” nevezik, a hagyományos sajtó háttérbe szorulása pedig a médiatér fragmentálódásának és a közbizalom csökkenésének példája.

Harris első megjelenései között szerepelt a fiatal nőket megcélzó „Call Her Daddy” podcast és Stephen Colbert műsora, ahol azonban egy ügyetlen válaszával Trump kampányának egyik új reklámjában is megjelent. A Fox News-nak adott interjúban Harris hangsúlyozta, hogy elnöksége nem Biden folytatása lenne, hiszen más élettapasztalatai vannak, és a kérdésre, hogy észrevette-e Biden szellemi állapotának romlását, Trumpra terelte a szót.

Donald Trump reagált Harris Fox News-os megjelenésére, mondván, hogy nem örül, hogy a demokraták egyre inkább visszatérnek kedvenc csatornájára. Harris nemcsak a felnőtt férfi szavazók támogatását célozza meg, hanem a fekete férfiak körében is igyekszik népszerűsíteni politikai javaslatait, beleértve a rekreációs marihuána legalizálásának tervét. Barack Obama megjegyzései, miszerint a fekete férfiak esetleg ellenállnak a női elnöknek, szintén vegyes reakciókat váltottak ki, és Harris hangsúlyozta, hogy senki sem veheti adottnak a szavazatokat.

További cikkek