Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Izrael szerint a Hezbollah milliókat rejteget egy bejrúti kórház alatt

10perc.hu
2024. 10. 22.
Izrael szerint a Hezbollah milliókat rejteget egy bejrúti kórház alatt

Izrael azzal vádolta a Hezbollah-t, hogy egy bejrúti kórház alatt több millió dollárt rejteget, miközben légicsapásokat hajtott végre a térségben.

A dahiyehi Sahel kórházat evakuálták, miután Izrael azzal vádolta a Hezbollahot, hogy egy titkos bunkerben rejteget több százmillió dollárt. Izrael nem szolgáltatott konkrét bizonyítékot erre az állításra, ám közzétett egy animációt, amely szerint a Hezbollah korábbi vezetője, Hasszán Naszrallah is a bunkerben bujkált - közölte a The Guardian.

Az izraeli figyelmeztetéseket követően Dahiyeh lakosai menekülni kezdtek, mivel Izrael bombázásokat helyezett kilátásba a térségben.

Az izraeli légicsapások röviddel később kezdődtek, és hatalmas robbanások rázták meg Bejrútot, többek között a Rafik Hariri Egyetemi Kórház közelében, ahol legalább négyen életüket vesztették.

Az izraeli csapások célja a Hezbollah pénzügyi forrásainak felszámolása, beleértve az Al-Qard Al-Hassan bankot, amely a Hezbollah egyik pénzügyi pillére. Izrael hétfőn bejelentette, hogy 300 Hezbollah-célpontot támadott meg 24 órán belül, ezzel fokozva a Hezbollah elleni pénzügyi hadjáratát. 

Az Egyesült Államok továbbra is a konfliktus diplomáciai megoldását sürgeti, miközben Amos Hochstein amerikai küldött Bejrútban folytat tárgyalásokat a tűzszünetről. A Hezbollahhoz kötődő pénzügyi intézmények, mint például az Al-Qard Al-Hassan, a célpontok között szerepelnek, amelyeket Izrael a militáns csoport pénzügyi hálózatának részeként kezel. A libanoni egészségügyi minisztérium elítélte az izraeli támadásokat, különösen a kórházakat ért károkat.


 


Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek