Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Gyászol az izraeli hadsereg

10perc.hu
2024. 10. 21.
Gyászol az izraeli hadsereg

A Hamász terrorszervezet támadása következtében Esan Daksza ezredes, a 401-es páncélosdandár parancsnoka, tragikus körülmények között halt meg Gázában.

A 41 éves harckocsizótiszt éppen a járművén kívül tartózkodott, amikor egy robbanóeszköz, feltehetően egy korábban elhelyezett pokolgép, felrobbant a közelében. A robbanás következtében Daksza azonnal életét vesztette, és további három tiszt is megsebesült, köztük az 52-es harckocsizó dandár parancsnoka, akinek állapota súlyos - közölte a Portfolio.

Daksza ezredes 2023. október 7-e óta harcolt a Hamász ellen. A terrortámadás idején, bár szolgálaton kívül volt, az Erez határátkelőhöz sietett, amelyet a palesztin terroristák elfoglaltak. Korábban Libanonban is harcolt, és idén június óta vezette a 401-es páncélosdandárt.

A politikai eseményekre reagálva Dalijat al-Karmel polgármestere hangsúlyozta, hogy "az egész város gyászolja a katona halálát." Az izraeli hadsereg az eddigi harcok során hat ezredest veszített a Hamásszal folytatott háborúban, amely tavaly október óta tart, és közülük négyen az október 7-ei rajtaütés során estek el.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek