Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Észak-koreai katonák érkeztek orosz kiképzőtáborba

10perc.hu
2024. 10. 20.
Észak-koreai katonák érkeztek orosz kiképzőtáborba

Kiszivárgott videók alapján észak-koreai katonák jelentek meg egy orosz kiképzőtáborban. Az ukrán háborúban való részvételük a dél-koreai és ukrán információk szerint egyre valószínűbb.

Kiszivárgott felvételek alapján észak-koreai katonák láthatók egy orosz kiképzőtáborban, ahol egyenruhát és felszerelést vesznek át. A videót az Oroszország távol-keleti régiójában található bázison készítették – írja a CNN. A felvételeken hosszú sorokban várakozó férfiak láthatók, akik feltehetően koreaiul beszélnek.

Phenjan 1500 katonát küld Oroszországnak?

Dél-Korea korábban már jelezte, hogy értesüléseik szerint Phenjan 1500 katonát küld Moszkvának, akik később Ukrajnában kerülhetnek bevetésre. A videók megerősíthetik Kijev régóta fennálló aggodalmát, miszerint Oroszország egyre szorosabb kapcsolatot épít Észak-Koreával, és az észak-koreai katonák megjelenése a háború új szakaszát jelentheti.

A kiképzőtáborban készített felvételek részletei

A videók alapján az észak-koreai katonáknak érkezéskor ki kellett tölteniük egy kérdőívet a méreteikről, amely orosz és koreai nyelven készült. Egy másik videóban, amely a közösségi oldalakon kering, a katonák éppen a kínai határ közelében található Szergejevka kiképző bázisra érkeznek. Az egyik orosz beszélő megjegyzi:

„Többen vannak. Milliók vannak belőlük. Itt van az erősítés. Ez még csak a kezdet.”

Aggodalmak Ukrajna és a nemzetközi közösség részéről

Az észak-koreai katonák jelenléte egyre nagyobb aggodalomra ad okot. Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke, korábban azt állította, hogy 10 ezer észak-koreai katonát várnak Oroszország szövetségesüktől. Dél-Korea ennél is nagyobb, 12 ezres létszámra becsülte a katonai segítségnyújtást.

A videókat egyre több nemzetközi médium elemzi, és ezek a felvételek tovább erősíthetik a feltételezést, hogy Észak-Korea aktív résztvevővé válik az ukrán háborúban Oroszország oldalán.

További cikkek