Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Izrael kiterjesztette hadműveleteit Libanonban

10perc.hu
2024. 10. 08.
Izrael kiterjesztette hadműveleteit Libanonban

Izrael kiterjesztette szárazföldi hadműveleteit Libanon délnyugati részére.

Izrael kiterjesztette hadműveleteit Libanon délnyugati részére, miután a negyedik, 146-os hadosztályt is bevetették a térségben – áll az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közleményében. A hadosztály, amely részben tartalékosokból áll, a Hezbollah terrorista célpontjai és infrastruktúrái ellen hajt végre támadásokat. Az IDF hadjárata egyelőre csak a határkerítés közelében fekvő falvakat érinti, az ország belső területeire nem terjed ki - írta az InfoStart.

Daniel Hagari, az IDF szóvivője elmondta, hogy a műveletek a Hezbollah határhoz közeli falvaiban található erődítményekre összpontosítanak, amelyek fenyegetést jelentenek Izrael északi településeire. A cél, hogy az ezekből a településekből evakuált izraeliek visszatérhessenek otthonaikba.

Jelenleg négy hadosztály harcol Dél-Libanonban, köztük az elit ejtőernyős és kommandós egységekből álló 98. hadosztály, valamint a 36. és a 188. hadosztály. A hétfőn bevetett 91. hadosztállyal együtt összesen 11 dandár vesz részt a műveletekben, melyek közül hat tartalékos egység.

A Gázai övezetben is aktív az IDF, ahol az elmúlt 24 órában több mint 70 célpontot támadtak, köztük egy fegyverraktárt és megöltek húsz palesztin terroristát Dzsabalija menekülttábor közelében. Az IDF közölte, hogy az utóbbi napokban végeztek három terroristával, akik részt vettek a tavaly október 7-i mészárlásban.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek