Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Biden szerint elkerülhető a „totális háború” a Közel-Keleten

10perc.hu
2024. 10. 04.
Biden szerint elkerülhető a „totális háború” a Közel-Keleten

Joe Biden amerikai elnök szerint bár a Közel-Kelet feszültségei, különösen Izrael és Irán között, tovább fokozódnak, elkerülhető a „totális háború”.

Joe Biden csütörtökön kijelentette, hogy nem hisz abban, hogy „totális háború” lesz a Közel-Keleten, annak ellenére, hogy a feszültség tovább fokozódik Izrael gázai és libanoni támadásai, valamint Iránnal való konfliktusa miatt. Az amerikai elnök szerint ez a háború elkerülhető, de a béke megőrzéséhez további lépések szükségesek. „Nem hiszem, hogy totális háború lesz. Szerintem el tudjuk kerülni” – nyilatkozta az újságíróknak. Ugyanakkor Biden hozzátette: „De még sok a tennivaló.” - közölte a Reuters.

Biden megerősítette, hogy az Egyesült Államok továbbra is támogatja Izraelt a Hamász támadásai után. Amikor arról kérdezték, hogy küldene-e amerikai csapatokat Izrael megsegítésére, az elnök így válaszolt: „Már segítettünk Izraelnek. Meg fogjuk védeni Izraelt.”

Az elmúlt hetek eseményei során Izrael és Irán közötti feszültségek fokozódtak, különösen azután, hogy Irán ballisztikus rakétatámadást indított válaszul Izrael libanoni katonai akciójára.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek