Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Bejrút központját bombázta Izrael

10perc.hu
2024. 10. 03.
Bejrút központját bombázta Izrael

Izrael csütörtök kora reggel intenzív légicsapásokat hajtott végre Bejrút belvárosában, amelyek következtében legalább hat ember vesztette életét.

A libanoni főváros központi részén, a parlament közelében történt robbanások hatalmas pusztítást okoztak, szemtanúk erős detonációról és az épületek súlyos károsodásáról számoltak be - írta az Index. Legalább hatan életüket vesztették és nyolcan megsebesültek az izraeli légicsapásokban, amelyek központi Bejrútot célozták az éjszaka folyamán. További 46 ember halt meg és 85 sebesült meg az elmúlt 24 órában Libanon más részein végrehajtott izraeli támadásokban – közölte az Aljazeera.

A Hezbollah harcosai és izraeli csapatok heves harcokat vívnak Dél-Libanonban, ahol Izrael megerősítette, hogy eddig legalább nyolc katonája halt meg közelharcban.

Izrael fokozta a támadásait Gázában is, ahol különböző létesítményeket, köztük menedékhelyeket és iskolákat, valamint egy árvaházat támadott, és több tucat embert megölt. A gázai övezetben legalább 41 689 ember vesztette életét és 96 625-en megsérültek az izraeli támadásokban 2023 októbere óta. Izraelben legalább 1 139 ember halt meg a Hamasz által vezetett október 7-i támadásokban, és több mint 200 személyt elhurcoltak.

Az események mind a libanoni, mind a gázai övezetben tovább fokozzák a feszültséget és az áldozatok számát, miközben a nemzetközi közösség figyelemmel követi a konfliktus eszkalálódását.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek