Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Izrael kitiltotta az ENSZ főtitkárát az országból

10perc.hu
2024. 10. 02.
Izrael kitiltotta az ENSZ főtitkárát az országból

Izrael kitiltotta António Guterres ENSZ-főtitkárt az országból.



Izrael „nemkívánatos személynek” (persona non grata) nyilvánította António Guterres ENSZ-főtitkárt, és megtiltotta számára az országba való belépést – írja a The Guardian. Az izraeli külügyminiszter, Yisrael Katz, a közösségi médiában jelentette be a döntést, hozzátéve, hogy Guterresre az ENSZ „szégyenfoltjaként” fognak emlékezni - közölte a 24.hu.

Katz kijelentette: „Aki nem tudja egyértelműen elítélni Irán Izrael elleni szörnyű támadását, ahogy azt a világ szinte minden országa megtette, az nem érdemli meg, hogy Izrael földjére lépjen”. A külügyminiszter hozzátette, hogy Izrael továbbra is meg fogja védeni polgárait és megőrzi nemzeti méltóságát, függetlenül attól, hogy Guterres támogatását élvezik-e vagy sem.

Az ügy előzménye, hogy Guterres 2023 októberében kijelentette: „Egyértelműen elítéltem a Hamász október 7-i elborzasztó és példátlan izraeli terrorcselekményeit”, de az izraeli kormányt feldühítette azzal, hogy beszédében arra is felhívta a figyelmet, hogy a Hamász támadásai a palesztinok több mint öt évtizedes megszállásával és elnyomásával is összefüggésbe hozhatók.


Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Izrael

További cikkek