Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Belgiumi sztrájk: Törlik a járatokat a zaventemi és charleroi-i repülőtereken

10perc.hu
2024. 09. 30.
Belgiumi sztrájk: Törlik a járatokat a zaventemi és charleroi-i repülőtereken

Sztrájk bénítja kedden Belgium két fő repülőterét, Zaventem és Charleroi járatait törlik, a dolgozók jobb munkakörülményeket és magasabb béreket követelnek.

Belgium két legnagyobb repülőterét, a zaventemit és a charleroi-it kedden szinte teljesen megbénítja egy, a biztonsági személyzet és más dolgozók által szervezett sztrájk. Az összes induló járatot törlik, ezzel a szakszervezetek a munkakörülmények javításáért és a magasabb bérekért harcolnak.

Belgium két repülőtere zárva: Miért sztrájkolnak a dolgozók?

A zaventemi repülőtér már a múlt hét végén bejelentette, hogy minden járatot törölnek kedden, míg a charleroi-i reptér hétfő délután erősítette meg a hírt. "Az utasok és a személyzet biztonsága érdekében" minden induló járatot törölni fognak. A sztrájk fő célja, hogy felhívja a figyelmet a reptereken és a kapcsolódó szektorokban dolgozók nehéz munkakörülményeire.

A szakszervezetek kedden nemzetközi tüntetést szerveznek Brüsszelben, az európai intézmények közelében, hogy felhívják az Európai Unió figyelmét az alapvető munkát végző dolgozók helyzetére. A demonstráció célja, hogy nyomást gyakoroljanak az EU-ra, különösen azokra a versenyszabályokra, amelyek szerintük hozzájárulnak a takarítók, biztonsági őrök és vendéglátóipari dolgozók munkakörülményeinek romlásához.

A versenyszabályok változtatásáért

A demonstrálók azt követelik, hogy az Európai Unió változtasson a közbeszerzésre vonatkozó szabályokon, amelyek szerintük hozzájárulnak a munkakörülmények romlásához. A szakszervezetek álláspontja szerint ezek a szabályok az alacsonyabb bérekhez és a kedvezőtlenebb munkakörnyezethez vezettek a higiéniai, biztonsági és vendéglátóipari ágazatokban. A sztrájkkal a dolgozók egyértelmű üzenetet kívánnak küldeni az európai döntéshozóknak: jobb munkakörülményeket és igazságosabb bérezést követelnek.

Címkék:
#Reptér

További cikkek