Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Donald Trump értelmi fogyatékosnak nevezte Kamala Harrist

10perc.hu
2024. 09. 29.
Donald Trump értelmi fogyatékosnak nevezte Kamala Harrist

Donald Trump, a republikánus elnökjelölt, újabb személyeskedő támadást intézett Kamala Harris ellen, értelmi fogyatékosnak nevezve az alelnököt, ami nagy felháborodást váltott ki.

Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok volt elnöke, aki jelenleg ismét a republikánus párt elnökjelöltje, éles támadást intézett Kamala Harris alelnök ellen egy hétvégi beszédében.

„Joe Biden értelmi fogyatékossá vált, Kamala már így született” – jelentette ki Trump, amikor Harris déli határlátogatásáról beszélt, ahol az alelnök ígéretet tett a biztonsági intézkedések fokozására.

Tanácsadói figyelmeztetése ellenére folytatta a támadásokat

A New York Times jelentése szerint Trump tanácsadói már korábban is figyelmeztették, hogy kerülje a személyeskedéseket, és inkább a politikai kérdésekre koncentráljon. Ennek ellenére Trump hétvégén tovább fokozta a Harris elleni támadásait, amikor azt mondta, hogy szerinte csak „egy értelmi fogyatékos engedhette meg, hogy ez történjen az országunkkal”.

Az ex-elnök nemcsak „nagyon butának” nevezte Harrist, de még a keresztnevét is helytelenül ejtette ki, ami szintén komoly kritikákat váltott ki.

Felháborodás Trump kijelentései miatt

Trump szavai azonnali felháborodást váltottak ki. A Fogyatékkal Élők Amerikai Szövetségének vezetője a Washington Postnak adott nyilatkozatában elítélte Trump kijelentéseit:

„Trump kijelentései sokkal többet mondanak el róla és a fogyatékkal élőkkel szembeni pontatlan, gyűlöletkeltő elfogultságáról, mint Harris alelnökről, vagy bármely fogyatékkal élő személyről.”

A fogyatékkal élők védelmében fellépő szervezetek mellett számos politikai elemző és közéleti személyiség is elítélte Trump szavait, hangsúlyozva, hogy az ilyen megnyilvánulások mérgező hatással vannak a közbeszédre.

Szoros verseny az elnökválasztás előtt

A közvélemény-kutatások szerint rendkívül szoros verseny alakul ki Kamala Harris és Donald Trump között, és egyelőre nehéz megjósolni, hogy ki fogja megnyerni a 2024 novemberében esedékes elnökválasztást. Trump szokatlan és durva megnyilvánulásai azonban ismét reflektorfénybe állították az ex-elnök politikai kommunikációját, amely sokak szerint tovább mélyítheti az amerikai társadalmi megosztottságot.

További cikkek