Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Irán állítólag információkat juttatott el a Trump-kampányról Biden munkatársainak

10perc.hu
2024. 09. 19.
Irán állítólag információkat juttatott el a Trump-kampányról Biden munkatársainak

Az amerikai hírszerző ügynökségek szerint irányított hackerek Donald Trump választási kampányáról szóló információkat küldtek a Biden-kampányhoz kapcsolódó személyekhez.

Az FBI és az amerikai hírszerző ügynökségek nyomozása alapján Irán hackerei június végén és július elején információkat juttattak el a Donald Trump választási kampányáról Biden munkatársaihoz. Ezen információkat kéretlen e-mailek formájában küldték el, és jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy a címzettek válaszoltak volna. Az amerikai tisztviselők figyelmeztettek, hogy Irán a novemberi választások előtt viszálykodás szítására és az amerikai intézményekbe vetett bizalom aláásására törekszik. A hírszerzők szerint Irán „social engineeringet és egyéb erőfeszítéseket” alkalmazott, hogy hozzáférést nyerjen mind a demokrata, mind a republikánus kampányhoz, hasonlóan Oroszországhoz - közölte a BBC.

Az FBI szerdai közleményében azt állította, hogy „iráni rosszindulatú szereplők június óta folytatják erőfeszítéseiket, hogy lopott, nem nyilvános, Trump volt elnök kampányával kapcsolatos anyagokat küldjenek amerikai médiaszervezeteknek.” A Trump-kampány szóvivője, Karoline Leavitt szerint ez bizonyítja, hogy Irán beavatkozott az amerikai választásokba, hogy segítsen Kamala Harrisnak és Joe Bidennek, mivel Irán tudja, hogy Trump kemény szankciókat vezetne be ellenük.

A volt elnök, Donald Trump is kommentálta a hackertámadást, azt állítva, hogy Irán „adta az összes anyagot”, mivel Biden Iránnal dolgozik. Morgan Finkelstein, a Harris-Walz kampány szóvivője elmondta, hogy kampányuk együttműködik a hatóságokkal, amióta értesültek a hackertámadásokról, és hogy „nincs tudomásuk arról, hogy bármilyen anyagot közvetlenül a kampánynak küldtek volna”.

Az FBI közleménye szerint a hatóságok kapcsolatba léptek a hackelés áldozataival, és folytatják a nyomozást, hogy megállítsák a fenyegető szereplőket. Irán ENSZ-képviseletének szóvivője pedig kategorikusan visszautasította az amerikai választásokba való beavatkozás vádját.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek