Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Harris jobban szerepelt a vitán, de holtverseny a választások előtt

10perc.hu
2024. 09. 19.
Harris jobban szerepelt a vitán, de holtverseny a választások előtt

Kamala Harris jobban szerepelt a vitában Donald Trump ellen, de az országos közvélemény-kutatások szerint a választások előtt holtverseny van.

A legutóbbi vitában Kamala Harris, a Demokrata Párt elnökjelöltje jobban szerepelt, mint Donald Trump – derült ki a Philadelphia Inquirer és a Siena College közvélemény-kutatásaiból, amelyeket a The New York Times publikált. Az eredmények szerint 67 százalék a választók közül Harris teljesítményét jónak értékelte, míg Trumpot csupán 40 százalék talált a vitában sikeresnek.

Harris vitabeli előnye azonban nem eredményezett komoly előnyt a választási versenyben, mivel az országos közvélemény-kutatások alapján 47-47 százalék arányban állnak a két jelöltek a választás előtt. A fekete szavazók 87 százaléka pozitívan értékelte Harris teljesítményét, ami magasabb arány, mint azoké, akik jelezték, hogy Harrisre szavaznak.

Pennsylvania, ahol a vita zajlott, az egyik kulcsfontosságú állam a novemberi elnökválasztás szempontjából. A helyi szavazók csupán 4 százaléka találta Trumpot kiemelkedőnek a vitán, míg a pártnélküliek 65 százaléka Harris-t, és 30 százalékuk Trumpot látta meggyőzőbbnek.

Bár Harris vitabeli teljesítménye erősítette kampányát, 25 százalék a válaszadók közül azt kifogásolja, hogy Harris gyakran kitér a konkrét kérdések elől. A következő hetekben kiderül, hogy a vitabeli előny mennyire befolyásolja a választások kimenetelét.

Az eredeti cikk a hvg.hu oldalon található.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek