Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Sztrájk miatt minden járatot töröltek a Charleroi repülőtéren

10perc.hu
2024. 09. 12.
Sztrájk miatt minden járatot töröltek a Charleroi repülőtéren

Minden járatot töröltek a brüsszeli Charleroi repülőtéren a dolgozók sztrájkja miatt.

Már a kora reggeli órákban több légitársaság figyelmeztette utasait a charleroi-i repülőtér járattörléseire, de sokan csak a helyszínen értesültek a kialakult helyzetről. A Belgium második legforgalmasabb repülőterét megbénító sztrájkot a dolgozók munkakörülményei miatt indították - számolt be róla a VG oldala.

A vad sztrájk bejelentés nélkül kezdődött, ami miatt a repülőtér vezetősége élesen bírálta az akciót. Az RTBF közszolgálati média szerint a sztrájk miatt minden járatot töröltek, és az akció mintegy 30 ezer utast és 200 járatot érint. A reptér dolgozói szerint az elviselhetetlen munkaterhelés, amely részben a munkaerőhiány miatt alakult ki, valamint az agresszív vezetési politika váltotta ki az elégedetlenséget.

A CNE szakszervezet szerda este közölte, hogy nem tettek hivatalos sztrájkfelhívást, és a repülőtér vezetősége elítélte a „vad akciót”, mondván, hogy a szakszervezetek nem tartják tiszteletben a társadalmi béke iránti elkötelezettségüket.

A charleroi-i repülőtér évente nyolcmillió utast szolgál ki és több mint 190 célállomásra indít járatokat, így a mostani sztrájk súlyos fennakadásokat okozott Belgium légi közlekedésében.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek