Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Lövöldözés Münchenben: fegyveres férfi támadt az izraeli konzulátus közelében

10perc.hu
2024. 09. 05.
Lövöldözés Münchenben: fegyveres férfi támadt az izraeli konzulátus közelében

Münchenben tragikus lövöldözés történt az izraeli konzulátus közelében, ahol a rendőrség végzett egy fegyveres férfival a 1972-es olimpiai támadás évfordulóján tartott megemlékezés idején.

Münchenben egy fegyveres férfit lőttek le a rendőrök a náci dokumentációs központ és az izraeli konzulátus közelében. A tűzpárbaj során a férfi meghalt, miután több rendőr is tüzet nyitott rá - közölte a BBC.

Az incidens idején az izraeli konzulátus zárva volt, mert megemlékezést tartottak az 1972-es müncheni olimpiai merénylet évfordulója alkalmából, amelyben 11 izraeli sportoló vesztette életét. A helyi hatóságok szerint egyelőre nincs jele más gyanúsítottnak, és a rendőrség folytatja a nyomozást a fegyveres támadás motivációjának felderítésére.

A környéken szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be, különösen a város fő zsinagógája körül. Isaac Herzog izraeli elnök és a német hatóságok egyaránt elítélték az esetet. Talya Lador izraeli konzul szerint az incidens jól mutatja az antiszemitizmus veszélyeit, míg Nancy Faeser német belügyminiszter hangsúlyozta, hogy a zsidó intézmények védelme kiemelten fontos feladat.

Ez a tragikus esemény azután történt, hogy München épp megemlékezett a több mint öt évtizeddel ezelőtti terrorcselekményről, és a hatóságok egyelőre nem zárják ki, hogy a fegyveres férfi motivációja összefüggésben állhat az évfordulóval.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek