Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Kamala Harris elfogadja a Trump-vita szabályokat, beleértve a mikrofonok elnémítását is

10perc.hu
2024. 09. 05.
Kamala Harris elfogadja a Trump-vita szabályokat, beleértve a mikrofonok elnémítását is

Kamala Harris elfogadta a Donald Trump volt elnökkel tartandó vita szabályait, beleértve a mikrofonok elnémítását.

Kamala Harris alelnök elfogadta a Donald Trump volt elnökkel szeptember 10-én tartandó elnökjelölti vita szabályait, amelyek között szerepel a mikrofonok elnémítása is. Ez a döntés, amely az ABC News által közölt levélben jelent meg, várhatóan lezárja a vita körüli vitát, amely korábban veszélyeztette az eseményt a philadelphiai National Constitution Centerben. Harris kampánya aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a mikrofonok elnémítása hátrányosan érintheti őt, mivel nem tud közvetlenül reagálni Trump kijelentéseire. Ennek ellenére a kampány elfogadta a szabályokat, hogy ne veszélyeztesse a vitát, miután Trump korábban azzal fenyegetőzött, hogy kihagyja az eseményt, ha nem engednek a preferált formátumnak - közölte az APNews.

A vita szabályai között szerepel, hogy a moderátorok, David Muir és Linsey Davis, lesznek az egyetlenek, akik kérdéseket tesznek fel. A csatorna az alapformátumtól kezdve - 90 perc, két reklámszünettel - a paraméterekig részletezte az eseményt, próbálva elkerülni a jelöltek közötti szabad beszélgetést. A vita során a mikrofonok elnémítására vonatkozó szabályok célja a civilizált eszmecsere biztosítása, és ha egy jelölt többször félbeszakítja a vitát, a moderátorok figyelmeztethetik, és a mikrofonok elnémíthatók a keresztbeszólások elkerülésére.

A szerdai városházán Trump a bevándorlásról beszélt, és reagált Harris megjelenéseire is, míg Harris kampányának egy tisztviselője elmondta, hogy egy csapat újságíró is jelen lesz, hogy nyomon kövesse a némított jelöltek megjegyzéseit. Trump továbbra is kritikákat fogalmazott meg az ABC News csatornával szemben, és ismételte korábbi állításait, miszerint Harris kampánya előre meg fogja kapni a kérdéseket. Az esemény jelentősége kiemelt, mivel Pennsylvania, ahol a vita zajlik, kulcsszerepet játszik a novemberi választásokban, és 19 elektori kollégiumi szavazatot kínál.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek