Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Iskolai lövöldözés Georgiában: négy halott, több sebesült

10perc.hu
2024. 09. 05.
Iskolai lövöldözés Georgiában: négy halott, több sebesült

Egy 14 éves diák lövöldözést rendezett egy Georgia állambeli középiskolában, négyen meghaltak, kilencen megsérültek.

Szerdán egy 14 éves diák, Colt Gray, tüzet nyitott társaira és tanáraira a Georgia állambeli Winden városban található Appalachee High School közelében, négy ember életét vesztette, és legalább kilencen megsebesültek – közölték a hatóságok. A támadót a helyszínen őrizetbe vették, és az ügyben intenzív nyomozás zajlik, hogy kiderítsék a tragédia indítékát.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint az iskola biztonságáért felelős rendőr gyorsan reagált, és megadásra kényszerítette a támadót. Jud Smith, Barrow megye rendőrfőnöke elmondta: "A lövöldöző gyorsan tisztába jött azzal, hogy amennyiben nem adja meg magát, a rendőrtiszt által leadott lövés végez vele."

Az áldozatok személyazonosságát egyelőre nem közölték, de tudni lehet, hogy két diák és két felnőtt van köztük. A sebesülteket kórházba szállították.

Az eset országszerte felkeltette a figyelmet. Joe Biden elnök egy közleményben ismét felhívta a figyelmet a lőfegyverek szigorúbb szabályozására, és kijelentette, hogy az eset "egy újabb értelmetlen fegyveres erőszak". Kamala Harrisalelnök egy kampányeseményen "értelmetlen tragédiának" nevezte a lövöldözést, amelynek sorozatát szerinte meg kell állítani.

Donald Trump volt elnök a támadót "egy beteg és megbomlott szörnyetegnek" nevezte, míg Brian Kemp, Georgia kormányzója arra buzdította az állam lakosait, hogy szorosabban öleljék meg gyermekeiket a történtek fényében.

Az AP hírügynökség és a bostoni egyetem adatbázisa szerint tavaly az Egyesült Államokban 42 súlyos lövöldözéstörtént, amelyekben 217-en vesztették életüket.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek