Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Korlátozni kéne a reptéri alkoholfogyasztást a Ryanair vezérigazgatója szerint

10perc.hu
2024. 08. 29.
Korlátozni kéne a reptéri alkoholfogyasztást a Ryanair vezérigazgatója szerint

Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója szerint az utasok repülőtéri alkoholfogyasztásának korlátozása csökkenthetné a fedélzeten tapasztalható rendbontások számát.

Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója azt javasolja, hogy a repülőtereken két italra korlátozzák az utasok alkoholfogyasztását. Véleménye szerint ez az intézkedés jelentősen hozzájárulna a járatokon tapasztalható rendbontások csökkentéséhez. O'Leary szerint az erőszakos kirohanások száma nőtt az alkohol miatt, különösen, ha azt más anyagokkal keverik. A Daily Telegraphnak adott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy bár senki sem akarja megfosztani az embereket egy pohár ital élvezetétől, a repülőgépeken történő incidensek komoly veszélyt jelentenek - közölte a BBC.

A vezérigazgató rámutatott, hogy a késések és a repülőtereken töltött hosszabb idő is hozzájárul az alkoholfogyasztás növekedéséhez, ami fokozza a problémákat. "A régi időkben a túlzottan ivó emberek elaludtak vagy elestek, de manapság ezek az utasok tablettákat és porokat is szednek, ami sokkal agresszívebb viselkedést eredményez" – tette hozzá.

O'Leary szerint a légitársaságoknak nehéz az ittas utasok kiszűrése a beszállásnál, különösen, ha csoportosan utaznak. "Amíg képesek felállni és csoszogni, átjutnak a kapun, de amikor a gép felszáll, előjön a helytelen viselkedés" – mondta. A Ryanair munkatársai már most is átvizsgálják az utasok táskáit alkoholok után kutatva, különösen az olyan népszerű „bulicélpontokra” tartó járatokon, mint Ibiza és bizonyos görög szigetek.

Az AirportsUK szóvivője is megszólalt a témában, hangsúlyozva, hogy a repülőtéri rendbontó viselkedés – legyen az alkoholos vagy más okból eredő – elfogadhatatlan, és komoly büntetéseket vonhat maga után, beleértve pénzbírságot, a beszállás megtagadását, vagy akár két év börtönbüntetést is.

Tim Martin, a Wetherspoon elnöke, reagálva O'Leary megjegyzéseire, elmondta, hogy az elmúlt négy hétben felülvizsgálták legforgalmasabb repülőtéri pubjuk forgalmát, és nem kaptak panaszt a repülőtéri hatóságoktól vagy a légitársaságoktól. Hangsúlyozta, hogy bár „nincs tökéletes megoldás”, a repülőterekkel, a légitársaságokkal és az engedélyező hatóságokkal való együttműködés révén „ésszerű egyensúlyt” sikerült kialakítaniuk a kifelé tartó járatok esetében.




Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Reptér

További cikkek