Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Ukrajna dróntámadást indított Oroszország ellen

10perc.hu
2024. 08. 26.
Ukrajna dróntámadást indított Oroszország ellen

Ukrajna mintegy 20 drónnal támadta meg Oroszországot, amely során több orosz régió is érintett volt.

A támadások fő célpontja a Szaratovi terület volt, ahol ideiglenesen a légiforgalmat is korlátozni kellett – jelentette a Reuters. A szaratovi régió kormányzója, Roman Baszurgin a Telegramon számolt be arról, hogy Szaratov városában egy lakóépület megrongálódott a légvédelem által megsemmisített drónok törmeléke miatt. 

"Egy nő súlyos állapotban került kórházba, és az orvosok az életéért küzdenek" – tette hozzá Baszurgin.

Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint összesen 20 drónt semmisített meg a légvédelem - írta a Portfolio. A Szaratovi terület fölött kilenc drónt lőttek le, míg a Kurszki, Brjanszki, Belgorodi és Tulai területek felett további drónokat sikerült megsemmisíteni. A RIA hírügynökség jelentése szerint a szaratovi regionális repülőtéren ideiglenesen korlátozták a járatokat, de azóta a légiforgalmi korlátozásokat feloldották.

A dróntámadások Szaratov mellett Engelsz városát is elérték, ahol szintén károk keletkeztek egy lakóépületben. Engelsz városa Oroszország egyik fontos légibázisának ad otthont, ahonnan stratégiai bombázókat is indítanak. A légibázist már több korábbi ukrán támadás is érte.

Főkép forrása:
Anton Bendarjevskiy Facebook

További cikkek