Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

2024-ben az Apple a világ legértékesebb technológiai márkája

10perc/MTI
2024. 08. 22.
2024-ben az Apple a világ legértékesebb technológiai márkája

Az Apple 2024-ben a legértékesebb technológiai márka, megelőzve az Amazont, míg az Nvidia kiemelkedő növekedést mutatott.

2024-ben az Apple lett a világ legértékesebb technológiai márkája, megelőzve a tavalyi éllovast, az Amazon.com Inc.-t. A Brand Finance brit piackutató és üzleti tanácsadó vállalat legfrissebb rangsora szerint az Apple márkaértéke 516,6 milliárd dollárra nőtt, ami 74 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Ezzel szemben az Amazon márkaértéke csupán 3,2 százalékkal emelkedett, 308,9 milliárd dollárra, ami a negyedik helyre sodorta a céget.

A lista második helyét a Microsoft Corp. foglalja el, amelynek márkaértéke 340,4 milliárd dollárra emelkedett, 78 százalékos növekedést mutatva. A Google megőrizte a harmadik helyét 333,4 milliárd dolláros márkaértékével, amely 18,5 százalékkal nőtt.

A legnagyobb értéknövekedést az Nvidia Corp. érte el, amelynek márkája 44,5 milliárd dollárra nőtt, 163 százalékos emelkedést jelentve a mesterséges intelligencia-technológiák iránti kereslet növekedése miatt. Az Nvidia a rangsorban a tízedik helyen szerepel, és egy év alatt 19 helyet lépett előre.

A legértékesebb technológiai márkák tízes listáján az ötödik helyet a TikTok foglalja el 84,2 milliárd dollárral, követi a Samsung a hatodik helyen 82,2 milliárd dollárral, a Facebook a hetedik helyen 75,7 milliárd dollárral, az Instagram a nyolcadik helyen 70,4 milliárd dollárral, és az Oracle a kilencedik helyen 53,1 milliárd dollárral. Az ötödik helyen szereplő TikTok és a hatodik helyezett Samsung az egyetlen nem amerikai cégek a listán.

Címkék:
#Apple

További cikkek