Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Deepfake videót osztott meg Elon Musk Kamala Harrisről

10perc.hu
2024. 07. 30.
Deepfake videót osztott meg Elon Musk Kamala Harrisről

Elon Musk X-en megosztott egy mesterséges intelligencia által készített deepfake videót Kamala Harrisről.

Elon Musk deepfake technológiával készült videót osztott meg Kamala Harrisről az X-en, ami sokak szerint megsérti a saját platformjának szabályait. Az MI által generált videóban Harris Joe Bidenről és saját magáról tesz negatív kijelentéseket, amelyek valótlanok - közölte a Telex.

A videót eredetileg Chris Kohls podcaster töltötte fel, jelezve, hogy paródiáról van szó. Musk azonban magyarázat nélkül osztotta meg a videót azzal a szöveggel, hogy „Ez nagyszerű!”. Musk megosztása több mint 130 millió megtekintést generált, ami aggodalmat kelt a közelgő amerikai elnökválasztás előtt az MI által támogatott dezinformáció terjedése miatt.

„Úgy gondoljuk, hogy az amerikai nép azt a valódi szabadságot, lehetőségeket és biztonságot akarja, amit Harris alelnök kínál, nem pedig Elon Musk és Donald Trump hamis, manipulált hazugságait” – áll Harris elnökválasztási kampányának közleményében.

Gavin Newsom, Kalifornia demokrata kormányzója szerint a manipulált Harris-videónak „illegálisnak kell lennie”, és ígéri, hogy hamarosan aláír egy törvényt, amely betiltja az ilyen posztokat. Musk erre úgy reagált, hogy „a paródia legális Amerikában”, miközben az eredeti videót is odakommentelte.

Az X irányelvei szerint a „mesterséges, manipulált vagy kontextuson kívüli média, amely megtévesztheti vagy megzavarhatja az embereket” nem engedélyezett a platformon.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek