Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Megindokolta visszalépést Joe Biden

10perc.hu
2024. 07. 25.
Megindokolta visszalépést Joe Biden

Beszédet tartott Joe Biden amerikai miniszterelnök, amiben megindokolta a vasárnap bejelentett visszalépését.

Joe Biden szerdán az Ovális Irodában tartott beszédében elárulta, miért lépett vissza az elnökjelöltségtől - közölte a 24.hu.

Az amerikai demokrácia jövőjével kapcsolatos aggodalmak és az új generáció hatalomátvétele miatt döntött így. „Tisztelem ezt a hivatalt, de a hazámat még jobban szeretem” – mondta a visszalépése utáni első nyilvános beszédében. Méltatta Kamala Harris alelnököt is, mint erős és alkalmas jelöltet.

Beszédében Biden aggodalmát fejezte ki az amerikai demokrácia veszélyeztetettsége miatt, ha republikánus riválisa nyeri meg a november 5-i választásokat, bár Donald Trump nevét nem említette. „Semmi sem állhat a demokráciánk megmentésének útjába, még a személyes ambíciók sem” – jelentette ki, hangsúlyozva, hogy Amerikában a nép uralkodik, nem királyok és diktátorok.

Joe Biden vasárnap az X közösségi platformon jelentette be visszalépését az elnökjelöltségtől, lezárva az elnökválasztási kampányt kísérő kálváriáját. A döntést bejelentő levélben kifejtette, hogy bár készült a második ciklusára, pártja és hazája érdekeit az szolgálja, ha hátralép, és innentől kizárólag az elnöki feladatokra koncentrál.




Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Joe Biden

További cikkek