Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Megszerezte a demokrata delegáltak támogatásának többségét Kamala Harris

10perc.hu
2024. 07. 23.
Megszerezte a demokrata delegáltak támogatásának többségét Kamala Harris

Megszerezte a szükséges támogatást az első szavazási fordulóhoz Kamala Harris.

Kamala Harris alelnök biztosította a Demokrata Párt elnökjelöltségét, miután megszerezte a delegáltak többségének támogatását Donald Trump republikánus jelölttel szemben. Az Associated Press összesítése alapján Harris több mint 1976 delegált jóváhagyását kapta meg, ami elegendő az első szavazási fordulóban - közölte a Telex.

Joe Biden vasárnap jelentette be visszalépését az elnökjelöltségtől, és támogatását alelnöke, Kamala Harris felé irányította. Biden döntése után a Demokrata Párt vezetői gyorsan felsorakoztak Harris mögött, többek között Bill Clinton és Hillary Clinton is támogatta. Harris kampánya megerősítette, hogy megszerezte a szükséges támogatást a jelöléshez, és az alelnök izgatottan várja a hivatalos bejelentést.

„A következő hónapokban beutazom az országot, és beszélgetni fogok az amerikaiakkal mindarról, ami a tét. Szándékomban áll egyesíteni pártunkat, egyesíteni nemzetünket, és legyőzni Donald Trumpot novemberben” – írta Harris.

Bár Harris még nem vált hivatalosan a párt elnökjelöltjévé, esélyei egyre jobbak, és jelenleg nincs kihívója. Az amerikai elnökjelöltség bonyolult rendszerében a delegáltak döntenek a jelöltről, és Harris személye az augusztus 19-22. között Chicagóban tartott jelöltállító gyűlésen válik hivatalossá.

Kamala Harris egyik kampányeseményén megfizethető lakhatást, méltányos béreket és a középosztály megerősítését ígérte, miközben élesen bírálta Donald Trumpot. Elmondta, hogy jelöltsége mögé a Kongresszus demokrata tagjainak mintegy kétharmada is beállt, és bő egy nap alatt 81 millió dollár kampánytámogatást gyűjtött.

Joe Biden azt ígérte, hogy személyesen is részt vesz alelnöke Kamala Harris elnökválasztási kampányában, az amerikai elnök hétfőn közölte elhatározását, amikor telefonon csatlakozott Kamala Harris Delaware államban tartott kampányeseményéhez. Biden az elnökjelöltségtől való visszalépéséről tett bejelentése óta első alkalommal szólalt meg a nyilvánosság előtt, és hangsúlyozta: "nem megy sehova", kitölti az elnöki mandátumát, ami 2025 januárjáig tart.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek