Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Már Obama is Biden visszalépését említi

10perc.hu
2024. 07. 19.
Már Obama is Biden visszalépését említi

Barack Obama, az Egyesült Államok korábbi elnöke, személyes beszélgetéseiben aggodalmát fejezte ki Joe Biden elnök újraválasztási esélyeivel kapcsolatban.

Obama megosztotta szövetségeseivel, hogy jelentősen csökkent Biden győzelmének esélye és szerinte az elnöknek komolyan át kellene gondolnia jelöltségét - közölte az RTL.hu.

Obama világossá tette, hogy Bidennek saját magának kell meghoznia a döntést a jelöltségéről, és elutasította azt a feltételezést, hogy ő lenne az egyetlen, aki befolyásolhatja egykori alelnökének döntését. Névtelenséget kérő források szerint Obama aktívan részt vett a Biden jövőjéről szóló megbeszélésekben, több aggodalmát kifejező demokrata politikussal is egyeztetett, és megosztotta véleményét a Biden jelöltségével kapcsolatos kihívásokról.

Kiemelte, hogy Bident nagyszerű elnöknek tartja, és meg akarja védeni az elért eredményeit, amelyek veszélybe kerülhetnek, ha a republikánusok megszerzik a hatalmat a következő választásokon. Obama több beszélgetésben is kifejtette aggodalmát, hogy a közvélemény-kutatások szerint a választók elfordulnak Bidentől, miközben Trump támogatottsága növekszik, és az adományozók is kihátrálnak az elnök mögül.

A Biden visszalépésének lehetősége különösen azután merült fel, hogy az elnök gyengén szerepelt a Donald Trumppal folytatott tévévitában. Obama a vita után nyilvánosan kiállt Biden mellett, és közösségi oldalán azt írta, hogy minden jelöltnek lehetnek rossz vitái, de a választóknak azt kell mérlegelniük, hogy olyan vezetőt szeretnének-e, aki egész életében a hétköznapi emberekért dolgozott, vagy olyat, aki elsősorban saját érdekeit nézi. 

Eközben egyre nagyobb nyomás nehezedik Bidenre, mivel a Demokrata Párt több vezető politikusa is visszalépésre biztatja őt, mind nyilvánosan, mind négyszemközt.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek