Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Oroszország merényletet tervezett a Rheinmetall vezérigazgatója ellen

10perc.hu
2024. 07. 12.
Oroszország merényletet tervezett a Rheinmetall vezérigazgatója ellen

Oroszország célpontja a legnagyobb magyarországi fegyvergyártó vezérigazgatója volt, Amerika közbelépett.

Az amerikai sajtó értesülései szerint Oroszország merényletet tervezett Armin Papperger ellen, a Rheinmetall AG vezérigazgatója ellen, aki jelentős szereplő a német hadiiparban, és szoros kapcsolatokat ápol Magyarországgal is - szúrta ki a hírt a Világgazdaság. A CNN beszámolóját is említi a cikk, 

mely szerint az amerikai hírszerzés már korábban értesült az oroszok szándékáról, és az év elején figyelmeztették Németországot, amely intézkedett a vezér biztonságának védelmében, meghiúsítva ezzel az állítólagos összeesküvést.

Az esetről egyelőre sem az orosz, sem az amerikai, sem a német hírszerzés nem nyilatkozott, és a Rheinmetall sem erősítette meg a támadásra vonatkozó információkat. A lap forrásai szerint 

ez csupán egyike volt azoknak a tervezett merényleteknek, amelyeket az oroszok védelmi ipari vezetők ellen szerveztek Európában, különös tekintettel azokra, akik Ukrajna támogatásáról tettek tanúbizonyságot.

Az állítások egyelőre nem lettek hivatalosan megerősítve, és a téma további részleteiről várhatóan későbbi időpontban fognak nyilatkozni az érintett felek.

További cikkek