Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Joe Biden "rossz estéje" az elnökjelölti vitán

10perc/MTI
2024. 07. 03.
Joe Biden "rossz estéje" az elnökjelölti vitán

A Fehér Ház szerint Joe Bidennek "rossz estéje volt" az első elnökjelölti vitán, Trumpot a nézők és a felmérések is győztesnek tartják.

A Fehér Ház szerint Joe Bidennek "rossz estéje volt" a múlt heti elnökjelölti vitán, jelentette ki Karine Jean-Pierre, az elnöki szóvivő. Az elnökválasztási kampány első televíziós vitája során Biden szereplése és egészségi állapota került a figyelem középpontjába.

"Az elnök elismeri, hogy nem fiatal, és nem beszél olyan gördülékenyen, mint régen, valamint lassabban jár, ugyanakkor tudja, miként kell az amerikai emberek érdekében teljesíteni," nyilatkozta a szóvivő, hangsúlyozva Biden tapasztalatát és kitartását. Jean-Pierre megerősítette, hogy Biden átfogó orvosi vizsgálatának eredményeit évente nyilvánosságra hozzák, és az elnök orvosai szerint további kognitív vizsgálatok nem szükségesek.

A vita előkészítésében Joe Biden fia, Hunter Biden is részt vett

Az eseményt június 27-én Atlantában, stúdióközönség nélkül tartották a CNN szervezésében. A nézők 67 százaléka Donald Trumpot, a republikánusok jelöltjét tartotta győztesnek egy felmérés szerint.

A vita után több demokrata politikus és a demokrata támogatók sürgették Biden visszalépését, de Kamala Harris alelnök és a képviselőház demokrata vezetői továbbra is támogatásukról biztosították az elnököt.

Közvélemény-kutatások szerint Biden támogatottsága csökkent

A CNN felmérése szerint az amerikai választók 43 százaléka szavazna Bidenre, míg Trumpra 49 százalék. A USA Today felmérése 41 százalékos Trump-támogatottságot, 38 százalékos Biden-támogatottságot, és 8 százalékot Robert F. Kennedy Jr.-nak jelez előre. Biden elnöki munkájának elfogadottsága 36 százalékos, elutasítottsága 64 százalék. A Harvard-Harris felmérése Trump 52 százalékos vezetését mutatja Biden 48 százalékával szemben.

Főkép forrása:
Northfoto

Hirdetés

További cikkek