Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Közel öt órát várakoztak a Valencia-Budapest Wizz Air járat utasai

10perc.hu
2024. 07. 01.
Közel öt órát várakoztak a Valencia-Budapest Wizz Air járat utasai

A Wizz Air W6 2386 járat utasai négy órán keresztül várakoztak a gépen a felszállásra, mielőtt végül 13:50-kor sikeresen elindultak Valencia felől Budapest irányába.

Az eredeti menetrend szerint a járatnak reggel 9:10-kor kellett volna indulnia, azonban az utasok jelentései szerint a beszállítás után hosszú órákon át a repülőtér aszfaltján álltak. Az utasok számára nem biztosítottak megfelelő tájékoztatást a késés okairól - írja az Utazómajom.

„Embertelen” – fogalmazott egyik utas, amikor beszámolt az utazás körülményeiről. A beszállás után egy órával kapcsolták be a légkondicionálót, miután többen rosszullétre panaszkodtak.

„2 órával a beszállás után mindössze egy pohár vizet kaptak. Ételt pénzért lehetett venni, de már nagyon kevés maradt abból is” – mondta az utas.

A várakozás alatt egyszer már megpróbálták kitolni a gépet, azonban a reményekkel ellentétben nem történt meg a felszállás. A fedélzeten a személyzet nem beszélte sem a spanyol, sem a magyar nyelvet, ami tovább nehezítette a kommunikációt az utasokkal.

A járatot egyébként nem a Wizz Air saját gépe, hanem egy Avion Express-től lízingelt, festés nélküli Airbus A320-as üzemeltette. A Wizz Air gépeinek jelentős része hajtóműproblémák miatt nem használható, így a légitársaság a nyári szezonban más forrásokból bérel repülőgépeket.

A járat 4 óra 40 perces késéssel végül felszállt.

Főkép forrása:
Utazómajom

Hirdetés

További cikkek