Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Egy magyar hírportált is betiltottak Oroszországban

10perc.hu
2024. 06. 25.
Egy magyar hírportált is betiltottak Oroszországban

Oroszország betiltotta a 444.hu-t és 80 másik európai hírszolgáltatót, válaszul az EU három orosz médiumra vonatkozó tilalmára.

Az orosz külügyminisztérium ma kiadott tiltólistáján 81 európai hírszolgáltató elérését korlátozta, köztük a 444.hu-t is, mely egyedüli magyar hírlapként került fel a listára - írja a 444.hu. Az orosz kormány döntése június 25-től lép életbe, válaszul az Európai Unió Tanácsának május 17-i határozatára, mely betiltotta három orosz médium, a RIA Novosztyi, az Izvesztyia Médiainformációs Központ és a Rosszijszkaja Gazeta „minden műsorszórási tevékenységét” az EU területén

Szergej Lavrov minisztériuma közleményében azt írta, olyan médiaszolgáltatókkal szemben hozták az intézkedést, melyek „rendszeresen terjesztenek hamis információkat a különleges katonai művelet menetéről”. A közleményben továbbá szerepel, hogy:

"Az orosz fél többször és különböző szinteken figyelmeztetett, hogy a hazai újságírók politikailag motivált üldözése és az orosz médiák indokolatlan betiltása az EU területén nem marad válasz nélkül. (…) Abban az esetben, ha az orosz médiával szembeni korlátozásokat feloldják, az orosz fél szintén felülvizsgálja döntését az említett médiaoperátorokra vonatkozóan."

A tiltólistán több neves európai hírszolgáltató is szerepel, mint a német Der Spiegel, Die Zeit és Frankfurter Allgemeine Zeitung, a spanyol El Mundo és El País, az olasz La Repubblica és RAI televíziós társaság, a francia Le Monde, Agence France-Presse hírügynökség és Arte televíziós társaság, valamint a szlovák Denník N. A teljes tiltólista itt érhető el.


Főkép forrása:
Northfotio

További cikkek