Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Megtámadták az USA libanoni nagykövetségét

10perc.hu
2024. 06. 05.
Megtámadták az USA libanoni nagykövetségét

Fegyveresek lövéseket adtak le az Egyesült Államok libanoni nagykövetségére szerdán, és egyikük megsebesült a katonákkal folytatott tűzharcban.

Négy fegyveres támadt a Bejrúttól északra fekvő Aukarban működő amerikai nagykövetségre szerdán, de az amerikai nagykövetség munkatársai közül senki sem sérült meg a támadásban. - olvasható a Guardian tájékoztatásában.

A libanoni hadsereg közleménye szerint a katonák lelőtték az egyik támadót, a másikat pedig őrizetbe vették, miután tűzharcba bocsátkoztak velük. A harmadik támadó elmenekült a helyszínről. A támadás indítéka egyelőre ismeretlen.

Noha a libanoni hadsereg nem erősítette meg, hogy a támadás mögött az Iszlám Állam (IS) áll, a helyi média által közzétett felvételeken az elfogott fegyveres fekete mellényén az IS nevének angol rövidítése (IS) és arab nyelvű változata is látható volt.

A támadás fokozta a feszültséget Libanonban, amely már régóta súlyos gazdasági és politikai válsággal küzd. Az amerikai nagykövetség figyelmeztette az amerikai állampolgárokat, hogy fokozott óvatossággal utazzanak Libanonba, és kerüljék a nagy tömegekben való tartózkodást.




Főkép forrása:
X - Breaking news 24/7

További cikkek