Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Újabb vádlók jelentkeztek Harvey Weinstein ellen

10perc.hu
2024. 05. 30.
Újabb vádlók jelentkeztek Harvey Weinstein ellen

Az új vádlók a per megújítása előtt jelentkeztek.

Újabb vádlók jelentek meg Harvey Weinstein ellen, ami újabb vádemelésekhez vezethet a perújrafelvételi eljárás előtt – közölte a manhattani ügyészség. A hollywoodi producer bukása a #MeToo mozgalom szimbólumává vált, és most újabb fejlemények várhatók az ügyben - közölte a CNN.

Nicole Blumberg helyettes kerületi ügyész szerdán a manhattani legfelsőbb bíróságon elmondta Curtis Farber bírónak, hogy az ügyészek új vádlók állításait vizsgálják. Bár nem minden vádló áll készen a nyilvános megszólalásra, az ügyészek mérlegelik, hogy az állítások elévülési idő alá esnek-e. Blumberg hangsúlyozta, hogy a túlélők személyazonosságát védeni kell, és biztosítani kell számukra a kényelmes környezetet a vallomástételhez.

A szerdai meghallgatásra alig több mint egy hónappal azután került sor, hogy a New York-i Fellebbviteli Bíróság döntött arról, hogy a „korábbi rossz cselekedetek” tanúinak vallomását nem lett volna szabad felhasználni Weinstein szándékának megállapítására, mivel az csak a vádlott hajlamát mutatta be. Weinstein, akit 2020-ban szexuális bűncselekmény és nemi erőszak miatt ítéltek el, továbbra is ártatlannak vallja magát, és tagadja, hogy beleegyezés nélküli szexuális tevékenységet folytatott volna.

Az ügyészek kérvényezték a bíróságtól, hogy figyelmeztesse Weinstein ügyvédjeit, hogy ne tegyenek nyilvános, a potenciális tanúkat becsmérlő nyilatkozatokat, amelyek befolyásolhatják az ügy kimenetelét. A 72 éves producer ügyében a perújrafelvétel újabb lehetőséget adhat arra, hogy az igazság kiderüljön, és a túlélők meghallgattassanak.




Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Film

Hirdetés

További cikkek