Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Madrid komoly lépést tett az illegális szálláskiadás ellen

10perc/MTI
2024. 05. 20.
Madrid komoly lépést tett az illegális szálláskiadás ellen

Madrid térképre tette a legális turisztikai apartmanokat, hogy hatékonyabban küzdhessen az illegális szálláskiadás ellen.

Madrid városa térképen jelölte be a legálisan működő turisztikai apartmanokat, ezzel is fellépve az illegális szálláskiadás ellen. A cél a helyi lakosok és a turisták közötti békés együttélés elősegítése.

A térképen 1008 legális apartman szerepel, miközben a becslések szerint több mint 13 ezer illegális szálláshely üzemel a városban. A hatóságok célja, hogy szigorúbb szabályozással és megnövelt bírságokkal szorítsák vissza az illegális tevékenységet.

A hatóságok egy évre befagyasztották az új szálláshely-engedélyek kiadását, hogy ezalatt kidolgozzák és bevezessék a turisztikai szálláshelyekre vonatkozó új szabályokat. Ezenkívül jelentősen megemelik az illegális szálláshelyekre kiszabható bírságok mértékét is.

A turisztikai célú apartmankiadás 2017 óta 41%-kal nőtt Madridban, míg a hagyományos szálláshelyek száma csupán 50-nel emelkedett. A térkép és a szigorúbb szabályozás célja a kaotikus helyzet rendezése és a fenntartható turizmus elősegítése a spanyol fővárosban.

További cikkek