391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Orosz támadás Csernyihiv ellen: 8 halott, 18 sebesült

10perc/MTI/Reuters/AFP
2024. 04. 17.
Orosz támadás Csernyihiv ellen: 8 halott, 18 sebesült

Csernyihivet bombázták az oroszok, legalább nyolcan meghaltak, 18-an megsebesültek.

Orosz rakétatámadás érte szerda reggel az észak-ukrajnai Csernyihiv városát, legkevesebb nyolcan meghaltak, 18-an megsebesültek - közölte a Telegramon Olekszandr Lomako polgármester. A polgármester elmondása szerint az orosz erők szándékosan célzottak polgári infrastruktúrára.

Csernyihiv Kijevtől 150 kilométerre északkeletre, a fehérorosz határtól 60 kilométernyire fekvő nagyváros, megyei székhely, melynek az ukrajnai háború előtt csaknem 300 ezer lakosa volt. A szerda reggeli támadás során három rakéta csapódott be a belvárosba, civilek áldozatokká válva.

Vjacseszlav Csausz, Csernyihiv megye kormányzója a Telegramon közzétett videóüzenetében - melyben a légvédelmi szirénák is hallhatók - elmondta, hogy az ukrán légvédelem nem tudta megakadályozni a támadást, a nyugati katonai segítség apadása miatt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a támadásra reagálva leszögezte: "Ez nem történhetett volna meg, ha Ukrajna elég légvédelmi rendszert kapott volna, és ha a világ eléggé eltökélt lenne az orosz terrorizmus felszámolására".

A mentési munkálatok jelenleg is tartanak. Az utóbbi hetekben az orosz erők fokozták az ukrán városok elleni, elsősorban a létfontosságú infrastruktúrát célzó drón- és rakétatámadásokat.

Főkép forrása:
State Emergency Service of Ukraine Facebook oldala

További cikkek